äventyr med hund Härliga hund Gunnika Ivarsson

Nu njuter både matte och Diesel. Foto Tomas Almbo.

Sugen på Sverigeäventyr i sommar?

Även om det numera går ganska smidigt att resa utomlands med hunden, är det onekligen enklare att hålla sig inom Sveriges gränser när det finns hund i familjen. Och varför ska man egentligen utomlands?

Vårt avlånga land har så mycket att bjuda på och en otrolig variation när det gäller landskap –  från höga dramatiska fjäll och lummiga bokskogar, till vidsträckta sandstränder, blomsterängar och skärgårdsöar. Det är bara att ge sig ut!

Gunnika Isaksson-Lutteman har tillsammans med sin så kallade ”Äventyshund” Diesel, en åtta år gammal miniature american shepherd, utforskat stora delar av Sverige från kanot, cykel och till fots. Hon har också skrivit flera guideböcker och tycker att det viktigaste är att man tar sig ut i naturen. Ett äventyr ska heller inte vara en besvärlig strapats utan uppmanar till att lägga äventyren på rätt nivå så det blir roligt för både två och fyrbenta.

En av Gunnikas vandringsfavoriter är Roslagsleden, särskilt sista etappen från Sandviken till Grisslehamn med utsikt över Ålands hav och med många sköna sandstränder.  Föredrar ni att färdas på vatten är en kanottur på Upplandsleden med start vid Marma att varmt rekommendera. I södra Sverige är Kullaberg svårslaget, här kan du både cykla, vandra, utforska grottor, bada och spana efter säl och tumlare.

Mer detaljer om ovanstående platser och ytterligare sju hundvänliga resmål med äventyrskänsla, från norr till söder, samt goda råd inför, hittar du i senaste numret av Härliga Hund, nummer 7, som utkom den 26 juni.


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Så blir du värdefull i hundens ögon

Våra experter

Det kan vara brottsligt att inte ha koll på flexikopplet

Tävla och vinn

Var med och tävla