valp trädgård sommar Härliga Hund

Det är härligt med gräs under tassarna och hundsäkrar du din trädgård kan ni alla slappna av och njuta.

Äntligen dags för uteliv i trädgården! Men är din trädgård hundsäker?

Nu börjar det spira i rabatterna, gräsmattor gödslas, lökar planteras och grillar plockas fram.  Utelivet är härligt men finns det hund med i bilden, särskilt en nyfiken lite valp, kan den vara en farlig plats.

– Grillen är en plats där många olyckor inträffar och hunden kan få i sig saker som den inte tål, och dessutom kan bränna sig, berättar Christine Ehrlander på Sveland Djurförsäkringar.

– Hundar som stjäl mat från grillen kan få kräkningar och diarré, har man riktig otur kan majskolvar (ge aldrig det till en hund!) benbitar och grillspett fastna i magen eller tarmen. Då kan operation vara enda räddningen.

Andra faror är giftiga växter, som till exempel riddarsporre och fingerborgsblomma, olika lökväxter och de kemikalier som används i trädgården som till exempel snigelmedel. Pool är förstås jättehärligt och det går ofta bra för hunden att bada i den, men aldrig utan tillsyn och om du har en mjuk skyddsduk är det väldigt viktigt att hunden inte kan komma in under den, fastna och drunkna.

Men trädgården kan förstås också vara en härlig plats för hunden. I nya numret av tidningen Härliga Hund nummer 6/2017 som kom ut den 30/5 får du massor av goda råd för hur din trädgård blir hundsäker och vad du kan hitta på för att göra den extra kul även för hunden.


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Hundars välfärd kan se väldigt olika ut

Våra experter

Kan jag smitta hunden med min förkylning?

Tävla och vinn

Vill du bli en stjärna på rallylydnad?