Gör eget helggodis till hunden

En hel plåt full med smaskigt träningsgodis!

Gör eget helggodis till hunden

Inför helgens övningar laddar matte upp med egengjort träningsgodis som redaktionshunden Chakina bevakar stenhårt. Det händer ju att matte ”tappar” en bit under hanteringen… Kanske vill din hund också ha? Så här gör du.  

Godiset består bara av rent nötkött, t ex svensk fransyska, passa på och köp när det är extrapris på runt 90 kronor kilot. Då kostar inte en hel plåt mer än cirka 100 kronor och ger ungefär 450 stycken lagom stora bitar för Chakina, cirka 7×7 mm.  Lite lyxigt, visst, men ett toppgodis utan tillsatser med högt värde för hunden. För de tuffa uppdragen alltså.

Gör så här: Lägg hela biten i en ungfast form, låt nätet vara kvar om det finns ett sådant. Grädda i 150 grader mitt i ugnen i cirka 3 timmar, tills köttet är genomstekt. Låt svalna, skär i bitar och styckfrys. 

 Lägg sen gärna över bitarna i små påsar/burkar i frysen. Det är praktiskt att ha lagom mängd för ett träningstillfälle färdigpackat, särskilt om ni tenderar att träna lite för länge ibland. Är godiset slut är det dags för hopp och lek istället. 

Stekskyn kan med fördel späs lite med vatten och frysas in i små kuber och använda som smaksättning på torrfoder eller för att få hunden att dricka bättre när det är varmt ute.

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Mitt skinn är inte värt mer än ditt

Våra experter

Kan jag smitta hunden med min förkylning?

Tävla och vinn

Vill du bli en stjärna på rallylydnad?