Hundens egen restaurang

Slurp. I år har hundarna sin egen restaurang på Smaka på Stockholm.

Hundens egen restaurang

Den 1-6 juni arrangeras Smaka på Stockholm, en av världens största mat- och dryckesfester som lockar över 350 000 besökare i Kungsträdgården. Och i år får hundarna en egen restaurang!

En av årets nyheter är att hundar får en egen restaurang. Lily’s Diner for Dog serverar mat från hund- och kattmatsvarumärket Lily’s Kitchen.

Brittiska Lily’s Kitchen gör hund- och kattmat av kött, grönsaker, frukt och örter. Recepten är helt utan köttmjöl eller animaliska biprodukter. Sedan april finns produkterna att köpa på utvalda ICA-butiker.

Företagsidén handlar om att på alla sätt göra gott för de fyrbenta husdjuren.

-Vi vet att Smaka på Stockholm lockar massor av människor att upptäcka ny, spännande och god mat. Så självfallet vill vi kunna ge alla hundar samma möjlighet, det är ju inte bara matte och husse som ska få njuta, säger Lily’s Kitchens grundare Henrietta Morrison.

När idén om en hundrestaurang presenterades var arrangören av Smaka på Stockholm inte sen att haka på.

-Under de 26 år som Smaka på Stockholm funnits, har vi hela tiden utvecklat och hittat nya infallsvinklar när det gäller matkultur. Men det här var något alldeles extra. Klart att hundar också ska äta mat lagad av de finaste råvaror, kommenterar Johan Turesson från Smaka på Stockholm.


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Hundars välfärd kan se väldigt olika ut

Våra experter

Kan jag smitta hunden med min förkylning?

Tävla och vinn

Vill du bli en stjärna på rallylydnad?