Helgens hundvänliga utflykt

Otto utanför husses jobb på Stenladan på Steninge slott. Här är hundar alltid välkomna!

Helgens hundvänliga utflykt

Långhelg i maj? Vad ska man hitta på? Inte vill man sitta inne när solen skiner i vackra maj – och roligast är det att göra en utflykt om hela familjen får följa med. Och visst finns det härliga utflyktsmål där hundar är välkomna.

Utanför Stockholm, på vägen mot Arlanda ligger Steninge slott. Ett av många utflyktsmål där hundar är mer än välkomna. Inte bara för att gå i parken, utan de får även följa med in i Stenladans butiker och restaurang.

– Att hundar får vara med på Steninge är självklart tycker vi, säger Tommy Johansson på Steningekompaniet i Stenladan. Det hela började med när vi skaffade vår hund Otto för sju år sen, då såg vi alla de hundförbud som finns överallt. Varför ska inte hela familjen få vara med undrade vi? Så vi satte upp en skylt i entrén med en bild på en hund och texten: ”Här är vi välkomna”.

Hundpromenad i parken

Hundar är även välkomna på promenad i parken, så länge de är kopplade och man plockar upp efter sig.

– Det är även en säkerhetsfråga att hunden får följa med in, säger Tommy. Måste man lämna hunden utanför vet man inte vad som kan hända med den! Och i bilen ska hunden inte sitta!

 De flesta på Steninge är väldigt hundvänliga och varför skall inte en av de viktigaste i familjen få följa med på shoppingen och i restaurangen? Här finns en vattenstation för alla hundar i entrén och i butiken (Steningekompaniet) säljer man hundskålar, schampo, balsam och annan vård för hunden. Till den första helgen i juni kommer Widforss ha en butik i Stenladan, här kan man hitta koppel, halsband och korgar till hunden.

Har du tips på utflykter med hund?

Stenladan med bland annat restaurang, inrednings-, present- och trädgårdsbutiker har öppet sju dagar i veckan, året om, mån-fre 11-18, lör-sön samt helgdagar 10-17.

Har du några tips på andra fina utflyktsmål där hundar är välkomna? Tipsa varandra här på härliga och vackra ställen, gärna restauranger där hunden också är välkommen.

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Mutor och rädsla

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Vill du bli en stjärna på rallylydnad?