Agility SM – kul stopp på sommarresan

Agility SM – kul stopp på sommarresan

Agility är lika roligt att titta på som att träna själv med sin hund. Gillar du agility ska du planera en resa till Östersund för att se årets SM. Östersund BK står som arrangör – datumen är sista helgen i juni.

Håller du på med att planera sommaren? Du har väl bokat in ett besök i Östersund för att besöka Agility-SM helgen efter midsommar, den 30 juni- 2 juli. Väl värt ett besök för att se fantastiskt duktiga hundar prestera på absolut toppnivå.

Sista dagen för kvalificering var den 14 maj – så nu är alla ekipage klara. Men ingen rast – ingen ro. Kom du inte med i år? Vill du kanske försöka bli kvalificerad till nästa år? Kvalen för 2018 har redan börjat.

Vill du veta mer ska du kolla in Svenska Agilityklubben. Där finns all information om kvalkrav och bestämmelser. Men träna kan du börja med redan nu.

För att kunna kvala in så ska man klarat av följande:

Kvalificering, allmänt

Kvalificeringsperioden inleds 15 maj 2017 och avslutas 14 maj 2018. Kvalificeringen sker i officiell klass 3 respektive officiell lagklass. Endast resultat från tävlingar i Sverige räknas. Vid delad placering mellan flera ekipage eller lag med lika resultat på den sista placering som berättigar till SM-pinne får samtliga dessa ekipage respektive lag SM-pinne. Klasser där begränsning av deltagandet genom bortlottning skett är inte SM-kvalificerande.

Kvalificering, individuellt

Den individuella kvalificeringen sker i officiell agilityklass 3, agilityklass 3 internationell, officiell hoppklass 3 och hoppklass 3 internationell. Hund som under kvalificeringsperioden och fram till SM mäts om, alternativt slutmätts, till annan storlek behåller tidigare erhållna pinnar och ska, om den kvalificeras till SM, starta i den nya storleksgruppen.

SM‐pinne: = ett resultat bland de 15 procent bästa ekipagen avrundat uppåt, i officiell klass 3.

Kvalificering: för kvalificering till SM i agility 2018 krävs fyra (4) pinnar i officiell agilityklass 3 + fyra (4) pinnar i officiell hoppklass 3.


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Så blir du värdefull i hundens ögon

Våra experter

Det kan vara brottsligt att inte ha koll på flexikopplet

Tävla och vinn

Var med och tävla