Har du koll på vovvens syskon?

Har du koll på vovvens syskon?

I ett tidigare nummer av Härliga hund skrev vi om ett gäng amrisar som hade kullträff. Där fick vovvarna och deras mattar och hussar vara med och träffa vovvens alla syskon. En rolig stund fylld av nya insikter om hundens uppväxt och beteende.

Under våra valpars första veckor i livet händer det mycket i deras personliga utveckling. När hunden är alldeles nyfödd ser eller hör den inte och den behöver tikens och sina syskons kroppsvärme för att hålla rätt temperatur. Allt eftersom valpen växer börjar den utforska sin omgivning och testa sina gränser i lek med sina kullsyskon.

Det innebär att hunden har skapat sin personlighet i relation till sina syskon och till tiken. Att träffa de andra syskonen från samma kull kan innebära mycket glädje för din vovve, men det kan även hjälpa uppfödaren att följa hundarnas liv. Det kan vara till stor nytta för uppfödaren att kunna se hur hunden utvecklas, och hundens nya familj kan få större inblick i hur valpen hade det i början av livet.

Har ni fortsatt kontakt med hundens föräldrar och syskon? Tycker din vovve om att träffa sina syskon, eller trivs hunden bäst med dig – sin nya familj?


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Mutor och rädsla

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Vill du bli en stjärna på rallylydnad?