Med hopp om ett bra lopp – Hundlöpet Xtreme närmar sig

Kolja har tränat under vintern och är nu redo att prova sina tassar i ett lopp.

Med hopp om ett bra lopp – Hundlöpet Xtreme närmar sig

Tre, två, ett… START! Den 14 maj går tävlingen av stapeln och på startlinjen ska jag och Kolja ta plats tillsammans med ett lag av Härliga Hund-läsare.

Vi har tränat, joggingskorna och träningskläderna har vi koll på men det finns ett par farhågor.

  1. Jag tar i för hårt och orkar inte hålla tempot hela vägen.
  2. Kolja tycker det här med andra hundar är för märkligt och skäller ut (och skämmer ut^^) allt och alla.

Det viktigaste är dock att få chansen att göra något kul med sin hund. Därför tycker jag det är härligt att allt fler lopp och andra arrangemang för hund och förare tillsammans arrangeras.

Om pengar inte var ett problem och jag hade all tid i världen skulle jag arrangera följande aktiviteter för hundar och deras människor.

  1. Gemensam vandring på Sörmlandsleden eller annat som ligger nära. På något magiskt vis körs hundmat, tält och annat ut till rastplatser så att man under promenaden kan fokusera på att socialisera och inte svettas och släpa. (Fast, jag gillar ju i och för sig att bära…)
  1. Vernissage på ett galleri. Precis som det låter men man får ha vovven med sig och såklart finns gott att äta och dricka även för fyrbenta.
  1. Lyxbio där vovven är välkommen. Stora soffor istället för biostolar och hunden får såklart sitta på möblerna. Snacks till alla i stora lass!
  1. Matbutik där hundar av alla storlekar är välkomna. Men istället för konstiga avdelningar med husgeråd finns där alla sorters bra och hållbara hundtillbehör man kan önska sig. Och alla får ett fint presentkort.
  1. Ett högstadium där hundar får tas med. De som inte har egen hund kan låna någon av lärarens sällskapliga labradorer för dagen. Undrar om inte det skulle dämpa allt bråk och tjafs?

Vad skulle du vilja göra med din hund?

Hälsningar,

Wilda & Kolja med flock


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Mutor och rädsla

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Vill du bli en stjärna på rallylydnad?