13-åriga taxen Smilla öppnar restaurang

Smilla har dukat upp och hälsar välkomna.

13-åriga taxen Smilla öppnar restaurang

Den rutinerade taxen Smilla öppnar krog för sina hundvänner efter tolv år i branschen.

Skånska Abbekås Hamnkrog & Hotell drivs av paret Lotta Mellberg och Björn Holm, som också är matte respektive husse till veteranen Smilla. Hotellet, som ligger längs med vår sydöstra kust har åtta rum, varav sju stycken har utsikt över havet. Nu är det dags för den strävhåriga taxen att öppna sin egen krog. Smilla har sedan tolv år tillbaka arbetat som hovmästare och kände att tiden var inne för sitt egna krypin alldeles intill husse och mattes människokrog.

Avkoppling hos Chez Smilla

Hos Chez Smilla, som restaurangen heter, bjuder hovmästaren sina fyrbenta gelikar på mat och avkoppling. Menyn är liten och består av noga utvalda rätter gjorda av kvalitetsråvaror från området – välsmakande och bra för varje vovve. Trots sin höga ålder känner sig Smilla pigg och alert men har för säkerhets skull anlitat den yngre förmågan Néa med franskt ursprung. Tillsammans kommer de att skapa trivsam stämning för hundrestaurangens gäster.

– ­Vi har alltid varit frankofiler i familjen och svaga för det franska köket. Jag har själv tillbringat stora delar av livet i Frankrike. Néa är helt ny och oerfaren, men i vår bransch gäller: ”Hire for attitude and train for skills” och jag tycker att det verkar vara gott gry i henne. Jag vet av erfarenhet att med rätt attityd kommer man långt i vår bransch, säger taxen Smilla i ett pressmeddelande.

Hitta dit

Abbekås Hamnkrog & Hotell såväl som Chez Smilla hittar du på Skepparevägen 1 i byn Abbekås. Hotellet hjälper till med hämtning och lämning på Sturup samt järnvägsstationen i Skurup och Svarte. Ett perfekt stopp för två- och fyrbenta!


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven