Ung företagare nominerad för hundsalva

Ung företagare nominerad för hundsalva

Anna Lindberg, 18 år, är från Borlänge och har nominerats för sin hundsalva i kategorin Årets Vara i SM i Ung Företagsamhet.

Varan hon är nominerad för är en omvårdnadsprodukt för våra fyrbenta – en salva för torra tassar med det fiffiga namnet Smarta Tassar. Salvan kokar hon hemma själv och kommer i stift som är lätta att applicera på hundens tassar. Det gör det enkelt att ta med salvan i fickan när du ska ut på promenad.

Har arbetat med draghundar

– Jag har vuxit upp med hundar, arbetat med draghundar, utbildat mig inom djurhantering och lärt mig förstå hundars behov väl. Deras tassar blir precis som människors händer och fötter lätt torra och det var därför jag utvecklade en salva, berättar Anna Lindberg.

På sin hemsida skriver hon att hon sett hur draghundarnas tassar blev torra och upptäckte sedan att fler hundar hade samma problem, bland annat på grund av vägsaltet och den kalla asfalten under vintern.

Naturligt och ekologiskt innehåll

Eftersom våra älskade djur gärna slickar på sina tassar har hon valt att utesluta syntetiska ingredienser i produkten, både för miljöns och hundarnas skull. Smarta Tassar innehåller naturliga och ekologiska ingredienser.

Den 8–9 maj går SM SM i Ung Företagsamhet av stapeln i Stockholm och vi håller alla våra tummar, tår och tassar och önskar Anna stort lycka till!

Smarta Tassar finns att köpa här.


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Mutor och rädsla

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Vill du bli en stjärna på rallylydnad?