Hunden som hjälper brandmän

Hunden som hjälper brandmän

Att vara brandman är krävande, en situation kan gå från 0 till 100 på någon sekund och en brandman får se och uppleva saker som ingen borde behöva se eller uppleva. Lägg där till de många timmar som de tillbringar på stationen, i väntan på ett ingripande, och det är uppenbart att de behöver en fyrbent vän i arbetsstyrkan.

Det tyckte man i alla fall på brandstationen i Pleasant Grove i USA. Där bor nämligen hunden Arson, som älskar att fånga bollar. Han är ingen servicehund och har ingen utbildning, utan han hjälper brandmännen genom att bara vara hund. Att gosa och leka med Arson gör att brandmännen kan få lite välbehövlig distans till sitt krävande arbete. Arson är så uppskattad att han till och med fått ett eget Instagram-konto som handlar om livet på stationen – i alla fall som Arson ser det.

Det finns studier som visar att brandmän mår bättre av att ha en hund på stationen. Och Arson är definitivt ett bevis på det.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=WVpEJayf_So”]


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Så blir du värdefull i hundens ögon

Våra experter

Det kan vara brottsligt att inte ha koll på flexikopplet

Tävla och vinn

Var med och tävla