Hundpodden Vår bästa vän tillbaka

Hundpodden Vår bästa vän tillbaka

Ibland kan det vara svårt att få hunden att följa och inte sticka iväg. Då gäller det att vara extra intressant för hunden, och det ger hundpodden Vår bästa vän tips på.

Programmet Vår bästa vän är nämligen tillbaka efter några månaders uppehåll, och rivstartar direkt med att ge tips på hur vi som ägare kan agera för att vår vovve ska bry sig om att följa oss. Hundpsykolog Eva Bodfäldt menar att vi måste sluta avbryta hunden, som ofta är upptagen med att sniffa och lukta på saker. I stället ska vi känna in hunden för att kunna vända en bister inkallning till en lockande lek. På så sätt blir vi till en magnet för vår hund.

– Vi måste studera våra hundar för att kunna ringa in situationer där hunden på egen hand väljer att komma till oss med glatt humör. Man måste fundera ut hur man ska göra för att få hunden att söka sig mot en, säger Eva Bodfäldt i det senaste avsnittet.


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Så blir du värdefull i hundens ögon

Våra experter

Det kan vara brottsligt att inte ha koll på flexikopplet

Tävla och vinn

Var med och tävla