Är vi ansvariga för andras hundrädsla?

Är vi ansvariga för andras hundrädsla?

Det finns mycket att vara rädd för, men vi måste själva ta ansvar för våra egna rädslor, menar etnologistudenten Beatrice Färdigs i en debattartikel i Aftonbladet. ”Jag kan inte kan ta ansvar för din hundrädsla”, säger hon och fortsätter ”Det faktum att du är rädd för min hund ger dig inte rätt att fördöma, hota eller skrika på mig”.

Känner ni någonsin att ni är ”i vägen” med er hund, och att folk är rädda för er vovve? Vems ansvar är det? Hur gör ni i en sådan situation? Är det alltid hundägarens ansvar att se till att alla mår bra?

Läs gärna artikeln i sin helhet här.


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven