Träning inför Hundlöpet Xtreme

Träning inför Hundlöpet Xtreme

Nu är det dags att öka takten på träningen. Jag ska nämligen springa Hundlöpet Xtreme tillsammans med några av er läsare! Kolja och jag ligger redan i hårdträning, hur går det för er?

Jogging är en av mina favoritaktiviteter. Men jag ska erkänna att jag alltid varit en periodare. En riktigt bra period på joggingfronten inföll i höstas när jag och min femåriga tik joggade ca 3 gånger i veckan tillsammans. Där kan vi snacka kvalitetstid. Tyvärr råkade hon sedan ut för en olycka där hon blev trampad på av en häst, min bästa löparkompis var nere för räkning. Precis nu är det dags att ta av hennes bandage men hon kommer förmodligen inte hinna bli rehabiliterad och redo innan loppet. Müsli är för liten för ett lopp på sju kilometer. Då återstår alltså herrn i huset.

Vänja vovven vid joggingsele?

Kolja är mer än gärna med och springer och han har ofta följt med mig och Flexie. Däremot tycker han att det här med andra hundar är lite onödigt. Och dessutom har jag ännu inte tränat honom att springa framför mig med en joggingsele. Nu är det alltså hög tid. Sele, expanderkoppel och bälte från Baggen är införskaffat… Hur ska det här gå!?

Jag är inte den som tackar nej till en utmaning. Men jag tackar inte heller nej till goda råd. Hur har ni andra gjort när ni började träna? Jag berättar mer om min plan och hur jag tidigare gjort i nästa inlägg!

Vill dessutom tipsa er som prenumererar att hålla utkik i nästa nummer (nr 4 2017) av Härliga Hund. Där finns ett erbjudande och en möjlighet att vinna en biljett till loppet! Du kan också läsa mer och tävla här direkt på webben.

// Wilda & Müsli med flock


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven