Bryggeri ger anställda rätt att vara valplediga

Brewdogs anställda får en veckas valpledigt.

Bryggeri ger anställda rätt att vara valplediga

Det skotska bryggeriet Brewdog erbjuder inte bara föräldraledighet till sina anställda, utan även betald ledighet för den som skaffat en valp. Men vad annat kan man vänta sig av ett bryggeri med ett så bra namn?

Bryggeriet Brewdog har funnits sedan 2007 och har labradoren Bracken som maskot. Att hundintresset för grundarna och många av deras anställda är gediget går inte att ta miste på.

En veckas valpledigt för anställda

Bryggeriet har över 1 000 anställda på sitt högkvarter i Skottland och på sina många barer runt om i världen. Alla anställda erbjuds nu en veckas betald valpledighet för att familjen och den nya familjemedlemmen ska få en sådan bra start på sitt liv ihop som möjligt.

– Det är inte lätt att försöka balansera jobbet och att ta emot en ny hund i livet, och många av våra medarbetare har fyrfota vänner hemma, säger James Watt, en av Brewdogs grundare.

Enligt Brewdog själva är de det första bryggeriet i Storbritannien att erbjuda sina anställda betald valpledighet. I USA är de det första företaget överhuvudtaget att ge anställda ledigt för att ta hand om en ny valp.

Det är faktiskt inte bara i hemmet som många anställda umgås med sina hundar. På högkvarteret i Aberdeenshire i Skottland finns det omkring 50 kontorshundar som hjälper sina ägare med både det ena och det andra på arbetet.

Nu hoppas vi att de svenska bryggerierna ska hänga på tåget och också anamma valpledighet!


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Så blir du värdefull i hundens ögon

Våra experter

Det kan vara brottsligt att inte ha koll på flexikopplet

Tävla och vinn

Var med och tävla