Nytt Instagram-konto samlar tips för vovvar

Louisa Ernestam står bakom Dog Friendly Sweden och hunden Bill är med och kvalitetstestar ställena de går till.

Nytt Instagram-konto samlar tips för vovvar

Det finns många hundvänliga ställen i vårt avlånga land, och det kan vara svårt att hålla koll på alla – särskilt som en del tips inte alltid är aktuella. Detta vill Louisa Ernestam råda bot på.

Louisa Ernestam älskar hundar och startade nyligen Instagram-kontot Dog Friendly Sweden. Det startades i februari och har redan börjat fyllas med tips på hundvänliga ställen. Flera av dem har hon gått till i sällskap av sin hund Bill Murray, som är en ett och ett halvårig blandning mellan japanese chin och petit brabancon.

– Han ser ut som en mix av Yoda och en fladdermus, och han har ett underbett som gör att han alltid ser lite sur ut. Såklart har han också ett eget Instagram-konto, han heter @petitbillmurray, säger Louisa.

Svårt att hitta bra hundvänliga ställen

Flera gånger hade Louisa kommit på sig själv med att leta efter tips på trevliga och bra hundvänliga ställen dit hon kunde ta med sig sin hund.

– Problemet är att jag inte hittat en plats som samlat de bästa tipsen på ett ställe, och att flera tips var gamla eller dåliga. Jag dubbelkollar alltid med exempelvis restauranger om jag får ta med mig hunden och jag har upptäckt flera nya ställen där hundar är välkomna fast de inte skriver ut det, det vill jag dela med mig till andra, säger Louisa.

Instagram-kontot är på engelska, eftersom Louisa vill att kontot ska vara tillgängligt för alla, och att turister som är på besök kan använda det som en guide eller som inspiration. När man reser med sin hund till en ny stad eller ett nytt land kan det annars vara svårt att hitta ställen som tillåter hundar.

Användare hjälper till att hitta guldkorn

Med Dog Friendly Sweden vill Louisa skapa en plats med hundvänliga platser på ett snyggt och inspirerande sätt. Hon vill samla guldkornen, inte bara de redan välkända ställena och platserna som många redan känner till.

Louisa kommer dels att publicera egna bilder som hon tar när hon är ute med Bill och dels publicera andras bilder som är taggade med #dogfriendlysweden. Så har du och din hund ett smultronställe ni vill dela med er, så kan ni använda den hashtaggen. På så sätt kan alla bidra till kontot och täcka in hela vårt avlånga land.

– Jag vill att Dog Friendly Sweden ska bli ett inspirerande konto som bara samlar de allra bästa platserna, restaurangerna, barerna, kaféerna, hotellen och evenemangen för den medvetne hundägaren, säger Louisa.


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Så blir du värdefull i hundens ögon

Våra experter

Det kan vara brottsligt att inte ha koll på flexikopplet

Tävla och vinn

Var med och tävla