Susann Engqvist – ny chefredaktör för Härliga Hund

Susann Engqvist – ny chefredaktör för Härliga Hund

Härliga Hund hälsar Susann Engqvist hjärtligt välkommen som ny chefredaktör! Ni känner säkert igen henne eftersom hon länge skrivit för tidningen. Vi ställde några frågor så att ni kan lära känna henne bättre.

Berätta om dig själv och ditt hundintresse?

Som elvaåring fick jag den bästa present någon som i flera års tid halvt promenerat sönder grannskapets alla hundar kan önska – en welsh springer spanielvalp- Buffy! Givetvis tog mamma huvudansvaret, men hon hävdar bestämt att jag aldrig klagade över att behöva gå några hundpromenader, och det stämmer nog hyfsat ändå.

Min första egna hund skaffade jag i 25-årsåldern, en belgisk vallhund, groenendael, Apollo som jag levde mycket tight tillsammans med i nära tolv år. Han var med mig på jobbet och satt alltid i baksätet på min lilla mintgröna hundkoja, sugen på äventyr.

Efter Apollo blev det långt hunduppehåll, jobb och barn krävde sitt. Men sedan fem år tillbaka finns australian shepherden Chakina i mitt liv. Hon har verkligen fått mitt hundintresse att väckas på nytt. Helt enkel är hon inte, det är en ras som kräver mycket av sin ägare, men hon är världens bästa! Tillsammans har vi gått kurser i allt från drag till freestyle och tävlat i rallylydnad. Hon har också uppmuntrat mig till att utbilda mig till instruktör genom Svenska Brukshundklubben.

Varför älskar du Härliga Hund?

Jag har sedan ett par år tillbaka frilansat för Härliga Hund, som jag tycker har mycket att ge hundägaren. Som förstahundsägare kan man få ovärderliga tips och råd. Men även den som haft många hundar i sitt liv är jag säker på kan få både inspiration och kunskap. Det händer mycket nytt på hundfronten just nu och Härliga Hund håller dig uppdaterad!

Vad ser du extra mycket fram emot under ditt första år som chefredaktör?

Jag hoppas få träffa många härliga hundar och hundmänniskor, lära mig massor och kunna förmedla så mycket som möjligt av detta till alla våra läsare, både på webben och i tidningen.

Vad är ditt bästa hundtips?

Att lära känna sin hund och att vårda relationen. Att se vem just din hundindivid är och alltid ha hundens bästa för ögonen. Känner du din hund vågar du också lita på din magkänsla. Det är mycket värt idag när det florerar så många olika idéer om hur en hund ska behandlas. Hundar är fantastiska varelser, värda all kärlek och respekt – och tålamod.


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Så blir du värdefull i hundens ögon

Våra experter

Det kan vara brottsligt att inte ha koll på flexikopplet

Tävla och vinn

Var med och tävla