ANNONS

Trygg mot fästingar – ända till hösten

Trygg mot fästingar – ända till hösten

Detta inlägg är en annons från Seresto/Bayer Animal Health GmbH

 

Vill du skydda din fyrbenta vän mot irriterande fästingar och fästingburna sjukdomar? Välj Seresto fästinghalsband – och sätt på det redan nu, så kan du känna dig trygg hela fästingsäsongen.

Nu är det hög tid att välja ett fästingskydd till din hund. Så snart medeltemperaturen ligger över 5 grader vaknar fästingarna till liv. I särskilt utsatta områden som exempelvis längs våra kuster är risken för fästingöverförda sjukdomar stor, så det gäller att skydda din hund – och dig själv – mot smitta med exempelvis TBE och fästingfeber (anaplasma).

Men att välja ett bra fästingskydd kan vara svårt. Det finns flera olika typer på marknaden, men det är endast ett fåtal som har den avvisande egenskapen som hindrar fästingen från att bita och som därför inte skyddar mot fästingburna sjukdomar.

Seresto hindrar fästingen från att bita

För att du ska kunna känna dig helt trygg och inte utsätta din hund för onödiga risker vill vi berätta hur Seresto fungerar. Seresto är ett fästinghalsband som gradvis släpper ut en låg dos med en substans som lägger sig i hundens hudfettlager vars egenskap både avvisar och dödar fästingarna. Eftersom fästingen förhindras att bita och suga blod får din fyrbenta vän ett effektivt skydd mot TBE (som smittar omedelbart vid bettet) och fästingfeber. Du slipper dessutom oroa dig över att fästingarna ska följa med in och kanske bita sig fast på dig eller familjen.

Endast ett fästingmedel med avvisande effekt kan skydda din hund mot TBE som smittar omedelbart vid bettet, och fästingfeber (anaplasma). Ett fästingmedel som dödar fästingen först när den bitit och sugit blod skyddar inte mot alla fästingöverförda sjukdomar.

Seresto är långtidsverkande

Seresto är ett långtidsverkande skydd mot fästingar, men också mot loppor och löss. Din hund är skyddad i upp till hela åtta månader. Sätter du på halsbandet nu har du skydd hela fästingsäsongen. Även om du har en hund som gillar att bada så fortsätter Seresto att fungera.

Seresto finns att köpa receptfritt på apoteket till hund och katt

Seresto logo_SE_blue

Seresto vet. för katt och hund (imidakloprid, flumetrin), halsband. För behandling och förebyggande av lopp- och fästingangrepp. Farmakologisk grupp: Medel mot ektoparasiter, insektsdödande och repellerande medel. ATC-kod: QP53AC55. Receptfritt. Varningar: Låt inte små barn leka med halsbandet och stoppa det i munnen. Husdjur som använder halsbandet bör inte tillåtas att sova i samma säng som sin ägare, speciellt inte barn. Marknadsföringstillståndsinnehavare: Bayer Animal Health GmbH, D-51368 Leverkusen, Tyskland. Ombud: Bayer A/S (Danmark) Tel: 08-580 223 00. För ytterligare information: www.fass.se. Senaste översyn av produktinformation (SPC): 2016-07-27

Detta inlägg är en annons från Seresto/Bayer Animal Health GmbH


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven