Från valp till patrullhund – följ vår resa

Müsli ett par veckor gammal hemma hos uppfödaren. Vår första träff med henne <3

Från valp till patrullhund – följ vår resa

Ängsbackens Müsli är familjens tredje schäfer men för första gången vet jag redan nu vad målet är – patrullhund i Hemvärnet. Vi tar en tass i taget, häng med!

Ett svart, matglatt yrväder anslöt sig till vår familj i höstas. Men jag kanske ska spola tillbaka ännu längre såhär i vårt allra första blogginlägg på Härliga Hund. Vid pennan, eller tangenterna då, sitter jag, Wilda. Sedan ett par veckor tillbaka är jag redaktör för Härliga Hund och på fritiden tränar jag mina bruksschäfrar. Tre stycken bor hos mig och mannen på en gård i de sörmländska skogarna.

schäfervalp_foto_wilda_nilsson_härliga_hund

Müsli på en liten tur i skogen invid vår gård ett par veckor efter att hon flyttade hem till oss.

Tre bruksschäfrar i familjen

Bruksschäfrarna heter Flexie, Kolja och Müsli. Allihop kommer från kennel Ängsbackens och arbetsvilliga är deras mellannamn. IPO, bruksspår och agility tränar jag med min äldsta tik men när det i hennes valpkull dök upp en enda svart tik visste jag direkt att jag inte skulle kunna låta bli att låta henne flytta hem till oss. Kolja är husses hund så där lägger jag mig inte i träningen (så jättemycket…).

Eftersom jag redan för flera år sedan varit fodervärd till en av Försvarsmaktens hundar och dessutom gjort praktik på hundtjänstenheten när jag pluggade till djurvårdare har patrullhundsträning alltid varit lockande. Flexie är tyvärr för gammal för att certifieras så därför börjar jag från start med Müsli. Förhoppningsvis räcker det hela vägen.

Kolja är bästa barnvakten även om han just här hellre vill kampa med mig än busa med Müsli.

Kolja är bästa barnvakten även om han just här hellre vill kampa med mig än busa med Müsli.

Valpkursens första tillfälle

I måndags gick vi på valpkurs. Nu är Müsli redan fem månader ungefär men vi bor långt ute på landet så det är inte helt lätt att hitta kurstillfällen på lagom avstånd. På uppropet var drygt tio valpar av en mängd olika sorter. Min lilla svarta, bustjej som inte träffat så många olika sorters hundar tyckte det hela var lite märkligt. Hon som annars är väldigt (nästan för) modig och framåt tyckte det var bäst att halvligga i mattes knä och i lugn och ro spana ut över rummet under tiden kursen höll på. En tass i taget som sagt J

Vi hoppas ni vill hänga med på vår resa!

 

 

// Wilda, Müsli, Kolja och Flexie


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Så blir du värdefull i hundens ögon

Våra experter

Det kan vara brottsligt att inte ha koll på flexikopplet

Tävla och vinn

Var med och tävla