Söt golden retriever som sover på rutig filt

Vad betyder hunddrömmen?

Brukar du ofta drömma om hundar? Rätt naturligt kanske om du har hund, ofta bearbetar vi händelser vi varit med om när vi drömmer. Men det kan också finnas andra betydelser.

Drömforskning och drömtydning är ingen egentlig vetenskap. Vad du drömmer beror till största delen på din personlighet, dina personliga erfarenheter och upplevelser. Men de kan också vara meddelanden från vårt undermedvetna, som är värda att fundera över.

Talar man om drömmar i mer generella ordalag brukar man säga att djurdrömmar ofta har sin grund i våra mest basala känslor, beteenden och reaktioner. Inte sällan dyker de upp när vi har behov som inte blir tillfredsställda, fysiska eller känslomässiga. Detta gäller särskilt om man drömmer om djur som inte finns naturligt i ens vardag.

Enligt denna tes har drömmar om hundar ofta med vänskap, lojalitet och att känna sig trygg att göra. Ibland är det du som representeras av hunden i drömmen, ibland kan hunden symbolisera någon  i din närhet.

Några exempel:

En aggressiv hund som dyker upp i drömmen kan betyda att du har en inre konflikt som du bör ta itu med. Men den kan också symbolisera att det är någon i din närhet som du inte litar, eller bör lita, på.

Har du glatt skällande hundar i dina drömmar kan de betyda att du känner dig glad och socialt accepterad i en grupp. Skäller hunden däremot mer ilsket och uppfordrande kan det istället var en signal om att du kanske behöver släppa lite på kontrollbehovet och sänka dina krav på dig själv och andra.

Om du ofta kramar en hund i dina drömmar kan det vara ett tecken på att du känner dig ensam, och behöver fler vänner. Är det flera hundar du gärna kramar och kelar med kan det vara ett meddelande från ditt undermedvetna om att du borde ha, och behöver, bättre kontakt med din familj eller nära vänner.

Drömmer du om valpar kan det vara ett tecken på att du är en person som är bra på att ta hand om andra, att ge kärlek och omvårdnad.

Rastankar

Det finns också teorier om att olika raser representerar olika saker, särskilt då förstås om du inte har kontakt med rasen i fråga. Tro’t om du vill:

Drömmer du om TAXAR är du ofta en rationell, pålitlig person med båda fötterna på jorden.

Drömmer du om SCHÄFER är du en vaken person som beskyddar dina nära och kära.

Drömmer du om GOLDEN RETRIEVER – Grattis, det är ett tecken på att du har en fin stark, viktig vänskap med någon.

Dröm sött!

Källa: Barkpost


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Så blir du värdefull i hundens ögon

Våra experter

Det kan vara brottsligt att inte ha koll på flexikopplet

Tävla och vinn

Var med och tävla