Årets Bragdhund 2016, boxern Ollie tillsammans med matte Anki Rydh.

Årets bragdhund 2016 Ollie tillsammans med matte Anki Rydh.

Ollie skrämde clowner och blev Årets Bragdhund 2016

Ollie kom som en omplacering till Anki Rydh för två år sedan efter att ha blivit omhändertagen av polisen. Anki beskriver honom som en cool kille med mycket humor. Men han kan också var en riktig tuffing. Det var tur för henne.

Den  24 oktober var Anki Rydh ute på en kvällspromenad med Ollie, eller Novic’s Olimpus som är hans fullständiga namn, vid Långsjöbadet. Platsen är mörk och här finns mycket buskar. Plötsligt dök det upp två personer utklädda till clowner framför dem. Anki blev skräckslagen.

– Jag frös fast och kunde inte röra mig, berättar Anki.

De två personerna gick emot henne utan att säga något. Plötsligt kände Anki ett ryck i kopplet då Ollie sprang fram och bet den ene personen i armen. Trots detta fortsatte de fram mot Anki.

– Jag höjde armen och skrek och då bet Ollie samma person i sidan, berättar Anki, som sedan inte minns så mycket mer av händelsen än att personerna försvann från platsen.

När hon tagit sig hem hjälpte en granne henne att tillkalla polis som tog upp en anmälan och gjorde en kontroll av Ollie. Tyvärr var clownerna då spårlöst borta men Anki klarade sig undan med blotta förskräckelsen, tack vare Ollie.

– Han är mitt allt, säger Anki. Världens varmaste och skönaste hund!

Juryn bestående av Annika Klang, Hans Rosenberg och Ulf Uddman från Svenska Kennelklubben samt Magnus Berglin från Agria Djurförsäkring motiverade sitt val så här:

”Boxern är en ängel i en gangsters kropp. Den ser ut som en buse men beter sig om en ängel. Ollie tog på sig en ängels beskyddande natur och på en buses vis försvarade hans sin skrämda matte när hon blev attackerad av två utklädda clowner. En clown ska stå för något positivt men den här gången blev det det motsatta. Genom att bita den ene skrämde han bägge två på flykten. Matte hade änglavakt, tack vare Ollie.”

Läs också om Årets Narkotikasökhund!

Läs också om Årets Sociala Tjänstehund!


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Mutor och rädsla

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Vill du bli en stjärna på rallylydnad?