Sveriges Hundföretagares logotyp

1 december blir IMMI Sveriges Hundföretagare

Immi är en branschorganisation för hundpsykologer och hundinstruktörer som grundades 1983. Från och med nu blir målet att ena alla hundföretagare med samma etiska hundtänk, med samma höga kvalitet på sina tjänster och med modern och konstant uppdaterad kunskap inom hund. Några av förändringarna är att fler yrken inkluderas, exempelvis hundfrisörer och dogwalkers, och att det tillkommer en kvalitetsstämpel; H-märkningen.

Det senaste året har IMMI fått en ny styrelse som lett IMMI genom ett förändringsarbete som heter duga. Låt oss presentera Sveriges Hundföretagare! En branschorganisation med mål att samla alla hundföretagare under samma tak.

– Vi har inte bara ett nytt namn och ny grafisk profil – hela organisationens innehåll och policy har utvecklats. Vårt mål är bland annat att revidera utbildningskrav och samla ett bredare utbud av hundföretagare under samma tak, säger Caroline Hellgren, ordförande i Sveriges Hundföretagare.

Fler yrkeskategorier inkluderas

I samband med nylanseringen inkluderas hundfrisörer/trimmare, hunddagis/pensionat/dogwalkers, hundfriskvårdare och terapi/skolhundar. Erfarna representanter från respektive yrkesgren har deltagit i förändringsarbete. Planen är att med tiden inkludera ännu fler hundyrken.

H-märkning – en kvalitetsstämpel

Sveriges Hundföretagare lanserar H-märkning! Detta innebär att du som hundägare kan välja att anlita en H-märkt hundföretagare och därmed är garanterad en etiskt korrekt, evidensbaserad och vetenskapligt grundad hundträning. Ett respektfullt och tryggt bemötande av dig och din hund och en hundhållning där stor hänsyn tas till individuella förutsättningar och behov. Kort sagt – hög kvalitet och riktigt god kundservice, och om du mot all förmodan tycker att någon av  medlemmarna inte lever upp till de högt ställda kraven, så finns nu alltå en branschorganisation att vända sig till.

Läs mer på www.sverigeshundforetagare.se


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Mutor och rädsla

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Vill du bli en stjärna på rallylydnad?