Årets bragdhund 2015, riesenschnauzern Jiddra

Årets bragdhund 2015, riesenschnauzern Jiddra

Nominera Årets bragdhund

Känner du Årets bragdhund 2016? Nu söker Agria Djurförsäkring & Svenska Kennelklubben en modig, klok, duktig, snabbtänkt hund som utfört en riktig bragd under året. Du kan nominera din kandidat, som får tävla om äran, förstås, men också fina priser.

Bragder som sker i det tysta får vanligtvis inte stora rubriker. Därför har utmärkelsen Årets bragdhund tilldelats hundar som utfört livsviktiga insatser sedan år 1989. Bragderna kan vara av många olika slag; hundar som räddar livet på någon, jagar brottslingar eller varnar vid brand. Även mindre dramatiska insatser kan vara mycket betydelsefulla. Hundar kan göra livsviktiga insatser också som sällskap åt ensamma, sjuka eller gamla människor eller som bästa kamrater till barn – helt vardagliga bragder som sker i det tysta. Alla hundar som inte är ”proffs” (det vill säga tjänstehundar, som exempelvis polishundar eller narkotiskasökhundar) kan kandidera.

Nominera fram till 1 november

Tipsa om hundens bragd eller hjälteinsats senast den 1 november. Bifoga gärna en bild eller annat som förstärker berättelsen.

På Svenska Kennelklubbens webbplats fyller du enkelt i ett formulär, eller så mejlar du till bragdhund@skk.se . Skriv ”Årets bragdhund” i ämnesraden. Bragden ska ha utförts mellan den 1 november 2015 och 1 november 2016.

Du kan också skicka din nominering med vanlig post till Svenska Kennelklubben, 163 85 Spånga. Märk kuvertet med ”Årets bragdhund”.

Prisutdelning på Stockholm Hundmässa

Årets bragdhund koras i december på Stockholm Hundmässa, tillsammans med Årets sociala tjänstehund, Årets polishund och Årets narkotikasökhund.

De vinnande hundarna får ett smaskigt köttben, varsin Biabädd och deras ägare bjuds på en exklusiv VIP-helg i samband med Stockholm Hundmässa. Agria skänker 20 000 kronor som hundarnas ägare får donera till en organisation som hjälper djuren i samhället. Royal Canin bjuder dessutom vinnarhundarna på ett års förbrukning av hundfoder.


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Så blir du värdefull i hundens ögon

Våra experter

Det kan vara brottsligt att inte ha koll på flexikopplet

Tävla och vinn

Var med och tävla