Royal Canins olika hundmatspåsar

Hundmatsmeny på restaurang

Aldrig har mattrender varit lika skiftande och aktuella som nu, allt från gluten, spannmål, laktos och kött har plockats bort från mångas tallrikar. Och det är inte alltid vi stannar där, många vill gärna att deras älskade familjemedlem – hunden – också ska äta mat i enlighet med samma trend eller filosofi som husse eller matte lever efter.

– Vi vet att de allra flesta hundägare inte vill annat än sin hunds bästa, samtidigt kan det vara lätt att tro att hunden mår bra av att äta liknande mat som en själv. Vår omfattande forskning har resulterat i omkring 185 olika sorters hundmat som är speciellt framtagen för olika typer av hundar i alla stadier i livet – aktiva och soffliggare, friska och sjuka, säger Åsa Dufva, ansvarig för vetenskaplig kommunikation på Royal Canin.

Åsa Dufva från Royal Canin berättade om matens innehåll

Åsa Dufva från Royal Canin berättade om matens innehåll.

Meny för hundar

För att lyfta frågan om skillnaden mellan mat för människor och mat som är speciellt anpassad för hundar introduceras nu hundmeny som serveras på restaurang Koloni Saltsjö-Duvnäs, Koloni Telefonplan samt Koloni Bibliotekstan i Stockholm. Läs om restuarangerna på deras sajt koloni.se. Menyn innehåller sju olika rätter anpassade för friska vuxna hundar av olika storlek. Där får medföljande hundar möjlighet att prova ett foder anpassat efter hundens storlek och erbjuds även att ta med sig en doggie bag hem. För att hitta rätt foder anpassat efter hundens specifika behov, exempelvis ålder, ras och aktivitet krävs fortsatt ett besök i zoobutik eller veterinärklinik.

Hundmenyn finns tillgänglig på Koloni-restaurangerna från och med den 30 september 2016 och under hela oktober (eller så länge lagret räcker)!

Hundälskare över hela landet kan också via Royal Canins Facebook-sida också nominera restauranger som de tycker borde börja servera hundmenyn. Kolla här:

 

 

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Mutor och rädsla

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Vill du bli en stjärna på rallylydnad?