Chihuahua nosar på kul boll.

All träning leder inte till agility SM, men man kan ändå åka dit bara för att titta på alla andra duktiga hundar.

DIY: Enkel aktiverings-/godisboll

 

Det finns förstås massor av hundleksaker att köpa, men ibland är det kul att göra något själv – dessutom blir det betydligt billigare. Med en innebandyboll och lite tejp gör du snabbt och enkelt en aktiveringsboll att fylla med godis.

Du behöver:

Innebandyboll, väv- eller plasttejp med god vidhäftningsförmåga så den sitter stadigt på bollen, (tejpen på bilden kommer från Rusta) något gott i små bitar, här har vi använt Doggys valpfoder Lax och ris och små godishjärtan från Trick n Treat, de är mjuka och går enkelt att dela på mitten och forma till ännu mindre kulor.

Du behöver: Sax, innebandybollar, tejp och små godisbitar

Så gör du:

Klipp eller skär tejpen i lagom långa remsor och linda dem runt bollen. Det är enklare att jobba med små remsor än med långa. Lämna tomt eller skär ut vid ett eller ett par hål. Fyll på med lite godsaker och sedan är den klar att presentera för hunden!

Nyfikna chihuahuor nosar på den nya bollen

Nyfikna chihuahuor nosar på den nya bollen

OBS! Som med många leksaker bör du ha hunden under uppsikt när den leker med bollen. Det gäller särskilt hundar som tuggar eller gnager på det mesta, det är förstås inte bra att tugga i sig vare sig plastbollen eller tejpen.  Men de flesta hundar lär sig snabbt hur bollen fungerar och nöjer sig med att puffa runt bollen med nosen eller tassen så att godbitarna ramlar ut.

 

"Jag vill ha den!" Chihuahua står på bakbenen för att nå bollen

”Jag vill ha den!”

 

Söta chihiuhuor och nya bollar/leksaker

Söta chihuahuor med sina nya bollar/leksaker, och nu har de upptäckt att det ramlar ut godis när man puffar på dem!

 

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Mutor och rädsla

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Vill du bli en stjärna på rallylydnad?