Deckarhundarna Buffy & Hero heter egentligen Kipper & Gizmo

Hundar signerar deckare på Bokmässan!

För första gången i Bokmässans historia kommer det att finnas signerande hundar på plats. Det handlar om deckarhundarna Hero och Buffy (alias Gizmo och Kipper) två hundar som är kända och älskade av läsarna till hunddeckarserien Flingan & flocken för barn och ungdom.

Den andra boken i serien, Kod 513, är precis nyutgiven och omslaget pryds av collien Hero vars husse försvunnit under mystiska omständigheter. Det blir upp till Flingan, hennes storebror Theo, pudeln Buffy och alla de andra hundarna i flocken att söka rätt på honom.

– Även om det är första gången i Bokmässans historia med signerande hundar så är mina hundar redan ganska vana vid detta nu. De är ofta med ute vid olika event och signeringar och på hundmässan MyDog, här i Göteborg i januari, köade folk för att få träffa dem och få deras tassavtryck, berättar författaren Jeanette Bergenstav. Hon fortsätter:

– De gillar verkligen att vara ute och träffa våra läsare. Och det är ömsesidigt! Buffy och Hero har blivit omklappade av hundratals läsare vid det här laget!

Själva signeringen, som sker genom att doppa framtassen i blå eller grön fingerfärg, är något jyckarna ställer upp på – mot betalning. De tar ut sin lön i korv, ost eller något annat smarrigt.

Deckarhundarna kommer att mingla runt på Bokmässan under lördagen. De signerar hunddeckare på lördag mellan kl. 17 och 18 i Idus förlags monter A01:02. Missa inte det!

PS. Bokmässan pågår 22–25 september


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Så blir du värdefull i hundens ögon

Våra experter

Det kan vara brottsligt att inte ha koll på flexikopplet

Tävla och vinn

Var med och tävla