Katt och hund i fönstret till hus som man kan låna mot att man passar husdjuren

"Passa oss och bo här gratis vettja!"

Gratis boende mot hundpassning, kan det vara något?

Sugen på att resa, men har ont om pengar? Om du kan tänka dig att ta hand om någon annans husdjur kan du fixa boende gratis i 130 länder!

Det finns många sätt att semestra billigt genom att byta hem eller låna en soffa. Nu finns också möjlighet för dig som är djurvän att bo billigt, ja till och med gratis i vissa fall, mot att du tar hand om bostadsägarens husdjur när de själva är bortresta.

Via sajten Trustedhousesitters.com kan du för 80 kronor i månaden söka efter bostäder med husdjur i 130 olika länder, både i städer och på landsbygden. Du kan också registrera dig som tillgänglig husdjursvakt.

De vanligaste husdjuren som ägarna behöver tillsyn av är hundar och katter, men även hästar förekommer. Hur länge ägaren behöver hjälp kan variera – från en helg till uppemot ett år. Det är givetvis ett stort åtagande och ansvar, men skulle olyckan vara framme är djuren försäkrade så du behöver aldrig riskera att betala några veterinärkostnader ur egen ficka.

För en ansvarskännande djurvän kan det här förstås vara ett utmärkt sätt att komma ut i världen, det kan också var ett bra sätt för den hundsugne att prova på hur det faktiskt är att vara hundägare en längre tid. Att låta husdjuret bo kvar i sin hemvana miljö när ägaren reser bort, kan förstås vara en stor fördel för djurets välbefinnande.

Men skulle du själv våga låta en främling ta ansvar för både ditt hem och husdjur när du är på semester?

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Så blir du värdefull i hundens ögon

Våra experter

Det kan vara brottsligt att inte ha koll på flexikopplet

Tävla och vinn

Var med och tävla