Lapp i bilfönster med texten: På den här lappen står det:

På den här lappen står det: "Jag lämnar inte min hund i bilen mer än ett par minuter, särskilt inte när det är varmt. Skulle du ändå se att temperaturen är hög eller att min hund verkar må dåligt, ring mig på detta telefonnummer. Tack, Sandra "  

Trygg hund i sommarbilen

Att man inte lämnar sin hund i bilen om det finns risk för överhettning – eller förfrysning – är en självklarhet för varje tänkande hundägare.

Tyvärr måste man fortfarande upplysa allmänheten om faran även om många vet att man har rätt att slå sönder bilfönstret om man anar att en hund, eller ett barn, far illa i värmen.

Men livet med hund ser ju inte likadant ut för alla. Ibland kan man bli tvungen att lämna hunden ett par minuter för att göra något ärende. Och även om du som ägare är förvissad om att hunden klarar detta, kan någon förbipasserande, i all välmening, se sig manad att ingripa.

En termometer som visar temperaturen i bilen synligt utifrån, samt en lapp med ditt telefonnummer kan därför vara en bra idé. Termometern kan också vara en viktig ögonöppnare för hur varmt det faktiskt blir i bilen. (Snabbt varmare än man tror.)

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Så blir du värdefull i hundens ögon

Våra experter

Det kan vara brottsligt att inte ha koll på flexikopplet

Tävla och vinn

Var med och tävla