fotbollshund

Messi? Zlatan?

Fotbollsstjärnors namn trendar i djurvärlden

 

En EM-trupp fylld av hundar, katter, hästar och marsvin, kan det vara något? Tusentals djur döps efter superstjärnorna på fotbollsplanen – minst 1 000 djur spetsar öronen om man ropar ”Zlatan!”, men allra populärast bland fyrbenta vänner är ”Messi”. Detta enligt ny statistik från Agria.

Över 1 000 djur som är försäkrade hos Agria heter Zlatan. Det är framför allt katterna som fått axla fotbollsstjärnans namn, men även ett antal hamstrar har uppkallats efter honom.

När det kommer till övriga svenska herrfotbollslandslaget är det dock tomt. Inga Guidetti, Elmander eller Källström finns med på listan.

– Så ett tips till alla fotbollsfantaster – vill ni ha ett originellt namn och samtidigt hylla en favoritspelare är det bara att välja och vraka i landslagsuppställningen, säger Patrik Olsson på Agria Djurförsäkring.

Zlatan eller Messi?

Svenska namnfavoriten har dock konkurrens från sydligare breddgrader. Messi är det fotbollsnamn som flest bär i dag, (sett till djur försäkrade i Agria Djurförsäkring). Med minst 1 400 djur, allt från hundar till fåglar, är det Messi som kammar hem guldmedaljen.

Messi och Zlatan verkar dessutom spela i en helt egen liga, för bronsplatsen ligger långt ifrån i antal. Endast 125 djur har fått äran att bära Ronaldos namn. Det är dock inget att vara ledsen över, då Ronaldo utklassar både ettan och tvåan när det kommer till hästnamn. Här är det öppet mål, med hela 43 hästar som döpts efter stjärnan.

Kattmänniskorna är de som i störst utsträckning döper sina djur efter kända fotbollsspelare. Inte nog med att de är flest till antalet, bland katterna är det även störst variation bland fotbollsnamnen. Här hittar vi en handfull katter vid namn Özil och lika många som heter Rooney. Fågelägarna däremot, verkar inte vara lika inne på fotboll. Här hittar vi endast Messi bland de stora proffsnamnen.

Topplistan på populära fotbollstjärnor som ger namn till husdjur:

Messi

Zlatan

Ronaldo

 

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Så blir du värdefull i hundens ögon

Våra experter

Det kan vara brottsligt att inte ha koll på flexikopplet

Tävla och vinn

Var med och tävla