Trösthunden Sasha på väg mot Orlando

Trösthunden Sasha på väg mot Orlando.

Trösthundar till Orlando

53 människor mördades och många skadades på en nattklubb i Orlando i lördags, och medan USA sörjer offren för hatbrottet finns det också några som jobbar hårt för att hjälpa de anhöriga med sorgen. Hundar. Trösthundar.

Det är nättidningen The Dodo som berättar om trösthundarna. 12 servicehundar med den speciella inriktningen på tröst flygs in till Orlando för att erbjuda tröst och sällskap till offrens anhöriga.

Ett luteranskt kyrkosamfund från Chicago, Lutheran Church Charities, LCC, organiserar gruppen med 12 hundar och 12 förare. Hundarna är specialtränade för att stötta människor i kris. Många av hundarna har egna Facebook- och Instagramkonton. Till exempel Gracie

Trösthunden Gracie.

Trösthunden Gracie.

– Vi bjöds in av en kyrka i Orlando, som ligger nära platsen för attacken. Vårt mål att att kunna svara inom ett dygn efter att vi blivit inbjudna eller efterfrågade, säger Tim Hetzner, som är chef för LCC.

– Alla här nere är påverkade av det som har hänt, säger Hetzner. Alla gillar att klappa hundar. Det hjälper dem att prata om det. När man klappar en hund går blodtrycket ner och man slappnar av. Och när man slappnar av är chansen större att man orkar prata om det svåra man har gått igenom.

Läs mer om tröstehundarna hos The Dodo

Läs mer om tröstehundarna hos LCC

 

 

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Så blir du värdefull i hundens ögon

Våra experter

Det kan vara brottsligt att inte ha koll på flexikopplet

Tävla och vinn

Var med och tävla