Grattis Stora Segerstad Naturbrukscentrum!

Grattis Stora Segerstad Naturbrukscentrum!

Stora Segerstad Naturbrukscentrum är bäst i landet på att jobba med entreprenörskap bland eleverna. Skolan fick Vismas pris Årets UF-skola när SM i Ung Företagsamhet avgjordes på Stockholmsmässan i Älvsjö under tisdagskvällen.

– Det är en bekräftelse på att det vi gör är bra! En klapp på axeln till alla som jobbar med entreprenörskap bland våra elever och förhoppningsvis leder det till att fler får upp ögonen för både naturbruk och vår skola, säger Peter Nyman, rektor för Stora Segerstad Naturbrukscentrum som ligger i Reftele utanför Gislaved.

Vismas pris till årets UF-skola delades ut av Daniel de Sousa, vd för Visma Spcs, och Mathias Berg, operativ chef på TV4. Priset består bland annat av reklamtid hos TV4 värd en kvarts miljon kronor i samarbete med mediebyrån Scream.

Elever driver egna företag

I sin motivering tar juryn fasta på hur skolan lyckats integrera entreprenörskap i alla utbildningsprogram. Samtliga elever i årskurs två driver så kallade UF-företag, en kombination av praktiskt företagande och utbildning som ger dem möjligheter att förverkliga sina affärsidéer och utvecklas som entreprenörer under verklighetstrogna former. Stora Segerstad Naturbrukscentrum har ett nära samarbete med näringslivet för att eleverna ska få inspiration och ta med sig användbara förmågor ut i arbetslivet.

– Arbetet med att stimulera och utveckla ungas företagande ger eleverna värdefulla erfarenheter av att starta och driva eget företag. Det är i UF-skolor som Stora Segerstad Naturbrukscentrum som framtidens entreprenörer får chansen att växa fram, säger Daniel de Sousa.

Stora Segerstad Naturbrukscentrum har utbildningar inom lantbruk, skog, maskinmekanik och hund – och har jobbat med entreprenörskap bland sina elever i omkring tio år.

Juryns motivering

”Årets UF-skola har utmärkt sig genom tydlig förståelse av vikten att utveckla företagsamma individer och säkerställa att eleverna får med sig företagandet ut i arbetslivet. Entreprenörskap löper som en röd tråd genom alla utbildningsprogram och i årskurs två driver alla elever UF-företag. Lärarnas och skolledningens inställning att tillsammans kan vi ta steget från att göra det omöjliga möjligt till att utveckla elevernas ”ta-sig-för-samhet” är en nyckelfaktor i framgången. Skolan har ett nära samarbete med näringslivet som värdesätter skolans fokus på att utveckla den entreprenöriella förmågan som efterfrågas i arbetslivet.”

Läs mer här


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Så blir du värdefull i hundens ögon

Våra experter

Det kan vara brottsligt att inte ha koll på flexikopplet

Tävla och vinn

Var med och tävla