Vad säger ni om pollenallergi?

Vad säger ni om pollenallergi?

Sätter mig i bilen på väg till en hundkurs. Men jag ser ingenting. Inte ett smack, hela världen  gultonad. Vindrutan är totalt belamrad med pollen.

I sanningens namn är pollen botanisk sperma, vilket gör det hela rätt vulgärt. Jag vill inte ha någons fortplantningssporer framför näsan i så kopiösa mängder så att de skymmer min sikt. Jag går ut och skyfflar av ett lass, sätter på torkarbladen och puttar lite pryd undan snusket. Sedan beger jag mig till kursen.

Väl på plats berättar en husse att hans hund kan ha lite svårt att delta då han är så grymt pollenallergisk just nu. De slår sig ner som åskådare detta pass. Stackars jycken hade svullna ögon och droppande nos. Jag tyckte synd om dem båda två. Efteråt blev jag arg, inte på ekipaget alltså, utan på pollen. WTF!? Vem oavsett art (sorry alla blommor) tar sig friheten att sprida sin säd så ogenerat att andra blir sjuka. Denna flora-orgie måste ta slut.

Arg, men på vad?

Biologen i mig daskade vett i hundinstruktören. Humlorna är själaglada, naturen återplanterar sig själv, prisa fotosyntesen, syre = livskraft bla bla bla. Jag slutade vara arg på pollen. Nu är jag i stället ilsk på orsaken bakom pollenallergi hos hund. En ganska vansklig sak att rikta ilska emot, men det går om man anstränger sig.

Pollenallergi hos hundar är inte okej. Men trots min och Krutors motståndsrörelse (han gillar att protestera och tar alltid tillfället i akt oavsett ämne) existerar det. Problemet verkar inte helt ovanligt. Många hundar så här års får klåda, snuva och rinniga ögon. Hundar som ordineras klådstillande, återfuktande schampo, allergimedicin och i värsta fall kortison under pollensäsongen. Hundar som lider på grund av plantornas luftburna kopulerande. Det är sååå fel.

Krutor protesterar mot pollenallergi.

Krutor protesterar mot pollenallergi.

Djur ÄR natur

Hundar är djur, djur ska klara av natur – de är natur. Flora och fauna ska väl ändå inte vara allergiska mot varandra. Biologisk krock in absurdum. Jag vet, gräsallergi är säkert lika vanligt och hundar som är kattallergiska är ju ett faktum, men vilket hån mot hunden som urdjur. Smygjakt på kisse (oacceptabelt men kul ur hundperspektiv), tvärnit och nysattack. Så ocoolt för ett hunddjur.

Jag tror att alla dessa allergier är en mänsklig kreation. Hundavel, vaccinationsscheman som leker gud med immunförsvaret, utfodring som dissar rovdjuret i hunden, ja hundhållning som helt enkelt orsakar obalanser. Det här är min filosofi, ingen vetenskaplig fakta. På något sätt har vi fått fram hundar som lider av saker som inte borde påverka dem det minsta.

Ge mig era teorier kring vanvettiga allergier hos hund, jag behöver fler infallsvinklar då min är helt gul av blomsäd.

Peace out!

/Carro, Koi & Krutor

 Här hittar du Carros tidigare blogginlägg!


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Så blir du värdefull i hundens ögon

Våra experter

Det kan vara brottsligt att inte ha koll på flexikopplet

Tävla och vinn

Var med och tävla