Sergej Lazarevs hundbageri

Sergej Lazarevs hundbageri

Sergej Lazarev, som sjunger det segertippade ryska bidraget till Eurovision Song Contest, är inte bara en framgångsrik artist och skådespelare. Hemma i Moskva äger han också bageriet Pudel-Strudel, som gör tårtor för hundar.

Pudel-Strudels skapelser ser ut som vanliga tårtor, men innehåller bara ingredienser som är smaskiga för hundar. På bageriets hemsida kan man läsa att den som beställer hundtårtan Superstar (189 kronor, fri leverans), får hem en efterrätt gjord av kyckling, bovete, kefir och ost. Det yttersta lagret görs sedan av mager cheddarost och hundchoklad. Ingen av tårtorna innehåller socker.

Hund äter hundtårta från Pudel-strudel

Hund äter hundtårta från Pudel-strudel

Sergej har berättat att han kom på idén att starta ett hundbageri när han firade nyåret 2013. Nyår är den största högtiden i Ryssland, lite som jul i Sverige.

Medan Sergej och hans familj gav varandra paket så satt hans hund Bizja, en russkiy toy, bredvid och såg ledsen ut. Då bestämde sig Lazarev för att göra något så hundar också skulle kunna få presenter. Två år senare, i februari 2015, slog hans bageri upp dörrarna.

I Ryssland är det vanligt att framgångsrika artister har företag vid sidan av sin karriär, ofta en restaurang eller ett gym, men Lazarev är förmodligen den enda med eget hundbageri. Det har gett honom och Pudel-Strudel en hel del uppmärksamhet. För att få mer reklam ordnade han för en tid sedan tävling på Instagram. ”Har ni lagt märke till att ert husdjur liknar er?” undrade han och bad följarna att skicka in bilder på sig själva med sina hundar.

tävling på instagram

Bild från Instagram-tävlingen

Sergejs kärlek till hundar är välkänd och omskriven i ryska kändistidningar. När Bizja dog 2014 skrev Lazarev på Instagram: ”Vila i frid, älskade. Jag kommer alltid minnas och älska dig”.

Sergej Lazarev & hans hittehund Daisy

Sergej Lazarev & hans hittehund Daisy

Sin nuvarande hund Daisy har Sergej hittat på gatan i Moskva.

Läs mer om Sergej och kolla flera bilder på hans hemsida!

Här kommer du direkt till bageriet Pudel-Strudels hemsida <<< OBS på ryska!


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven