Har du hunden i sängen? Bra!

Har du hunden i sängen? Bra!

Vi som låter hunden sova i sängen blir ibland bemötta med fnysningar och elaka kommentarer. Har du svårt att strunta i dem, läs det här, och dela gärna till de som hävdar att hundens plats absolut är på golvet.

För det är faktiskt så, att om du tar hunden med dig i sängen när det är sovdags kan det främja din nattsömn. Är du lättväckt och har svårt för om någon rör sig i sängen är det förstås ingen bra idé, men om du själv – och hunden – trivs med det, så fortsätt sova tillsammans.

fotter_hund

En ny studie visar nämligen att en stor andel av dem som sover tillsammans med sitt husdjur sov bättre, kände sig mer avslappnade och upplevde en skön känsla av gemenskap. Och det är ju precis så en god natts sömn ska vara;  avslappnad på både ett fysiskt och psykiskt plan.  Det är alltså inte bara för att få värme en kall natt som det är bra att kura ihop sig bredvid hunden, det ger oss också sinnesro.

Detta förvånade forskarna lite grann eftersom de trodde att husdjuret tvärtom skulle störa sömnen. Men det är klart, precis som när man sover med en människa måste man ju anpassa sig lite. Det finns ju många olika sätt att sova med en hund:

1. Att sova sked, stor eller liten går lika bra.

2. Om hunden sover ovanpå dig behöver du inte ens något täcke.

3. Skavfötters med hundens rumpa i ansiktet är kanske inte det du tycker är den allra mysigaste ställningen, men ta det inte personligt. Obs! Kräver förstås att ni båda har koll på tarmaktiviteten på natten…

3. En hund är också en mysig sängkamrat att somna till Netflix tillsammans med.

Pojke och hund ligger sked

Källa: Barkpost/ Mother Nature Network

Läs också:
Sova med vovven
Sov gott

 

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven