Helsingborgsklinik blev Årets Djurklinik 2016

Smådjurskliniken Din Veterinär i Helsingborg överraskades med diplom och bubbel när de utsågs till Årets Djurklinik. Personalen var helt ovetande.

Smådjurskliniken Din Veterinär i Helsingborg överraskades med diplom och bubbel när de utsågs till Årets Djurklinik. Personalen var helt ovetande.

Smådjurskliniken Din Veterinär i Helsingborg är den första någonsin att få utnämningen Årets Djurklinik. Efter att juryn utsåg fem finalister i landet var det folkets röst som fick avgöra.

– Vi blev väldigt glada när vi utsågs till finalister. Att vi nu fått utmärkelsen Årets Djurklinik känns helt fantastiskt. Vi är enormt glada och stolta över att juryn sett och uppskattat vårt arbete och att så många djurägare faktiskt har röstat på oss, säger Elisabet Ellström, veterinär och vd för Smådjurskliniken Din Veterinär i Helsingborg.

Kvaliteten i fokus

Utnämningen är till för att sätta fokus på kvalitetsarbetet inom djursjukvården i Sverige. Branschorganisationen SLA-Svensk Djursjukvård har sedan några år tillbaka ett kvalitetssigill för medlemsföretagen som vilar på ett antal kriterier, varav fyra varit bärande för utnämningen; bemötande, tillgänglighet, prisinformation och delaktighet.

– Det här är något som djurägarna kräver idag. Enligt vår undersökning är det framför allt bemötande, delaktighet och tillgänglighet som avgör valet av djurklinik. Utnämningen Årets Djurklinik är ett sätt att hålla branschen på tårna även i de här frågorna, säger Maria Lundvall, branschansvarig på SLA-Svensk Djursjukvård.

Husdjur är familjemedlemmar

Enligt en undersökning från Novus ser 9 av 10 svenska djurägare sina husdjur som familjemedlemmar. Det gör också att djurägare idag lägger betydligt mer tid och resurser på sina djur, vilket i sin tur ställer allt högre krav på djursjukvården.

– Det här märker vi absolut. Att kunna sätta sig in i att en sjuk hund eller katt kan skapa mycket oro och ångest hos en familj är jätteviktigt. Men också att vi rent kunskapsmässigt måste kunna leva upp till de medicinska krav som djurägare ställer på olika behandlingsalternativ för deras familjemedlemmar, säger Elisabet Ellström.

Storleken har ingen betydelse

Totalt 115 djursjukhus och kliniker nominerades av folket. Bland de fem finalister som juryn utsåg fanns en stor spridning, både geografiskt och storleksmässigt.

– Det tycker jag visar att kvalitet och kundnöjdhet inte hänger på storlek. Alla djurkliniker kan visa framfötterna och bli Årets Djurklinik, säger Maria Lundvall.

Du prenumererar väl på Härliga Hund? Annars är det snabbt gjort med ett klick här!

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Hundars välfärd kan se väldigt olika ut

Våra experter

Kan jag smitta hunden med min förkylning?

Tävla och vinn

Vill du bli en stjärna på rallylydnad?