Gör egen rengörings- och pälssprej

Låt hunden sitta på en dyna när du torkar tassarna så hamnar inte smågrus och smuts på golvet. Sedan viker du lätt ihop dynan och skakar den!

Gör egen rengörings- och pälssprej

Smutsig hund efter promenaden? Här får du tips på två bra sprejer, den ena kan du enkelt göra själv.

I de här duschflaskorna har vi hällt två bra medel som du inte vill vara utan när du väl testat dem. Det ena är en biologisk lukt- och fläcksanerare som helt bryter ner organiskt material som urin, fett, protein och liknade ämnen. Produkten kan sprejas på alla material som tål vatten. Om din hund ”råkar” kissa hemma på golvet så torka upp utan att använda andra rengöringsmedel. Spreja Naturligt rent på området och låt sedan mikroorganismerna i produkten ta hand om resten. Inte ett spår eller någon lukt kommer att finnas kvar efteråt.

Det andra medlet har vi gjort själva och det är en härligt väldoftande sprej som du kan spreja på din hunds päls efter långpromenaden eller när den luktar våt yllekofta. Pälsen kommer att dofta ljuvligt och bli silkeslen. Perfekt att använda mellan baden.

Fixa väldoftande pälssprej

DU BEHÖVER:
1 tsk kokosolja
1 dl vatten
8–10 droppar doftessens av valfri doft, t ex lavendel, citron, vanilj eller liknande
Duschflaska

GÖR SÅ HÄR:

1. Smält kokosoljan.

2. Blanda den smälta oljan, vatten och essens i en sprejflaska och skaka flaskan.

3. Spreja på din hunds päls, absolut inte i hundens ansikte, öron eller andra känsliga ställen. Gnugga in med en liten frottéhanduk. Klart!

 Duschflaskor, 10 kr/st, Ikea. Lukt- och fläcksanerare, Naturligt rent, 119 kr för 250 ml på www.naturligtrent.se. Sopskyffel och sopborste från Iris Hantverk.

Duschflaskor, 10 kr/st, Ikea. Lukt- och fläcksanerare, Naturligt rent, 119 kr för 250 ml på www.naturligtrent.se. Sopskyffel och sopborste från Iris Hantverk.

Här hittar du fler superbra gör-det-själv-tips! >>>

Du prenumererar väl på Härliga Hund? Annars är det snabbt gjort med ett klick här!


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Hundars välfärd kan se väldigt olika ut

Våra experter

Kan jag smitta hunden med min förkylning?

Tävla och vinn

Vill du bli en stjärna på rallylydnad?