Veckans Sötnosar v 15

Det här är Puzzel och han är en 11 månader gammal polski owczarek nizinny, även kallad PON. Han är en av sex familjemedlemmar i vår familj, med tre barn i åldrarna 5, 11 och 13 år, som alla tre har olika former av NPF. Det är faktiskt därav han fått sitt namn – pusselbiten är symbolen för autism. Puzzel har bara genom att vara den helt underbara individ han är verkligen fått barnen i familjen att öppna sig och växa på olika sätt – vi lär oss tillsammans något nytt varje dag. Han är en riktig "nallebjörn" full av kärlek och livsglädje. Han älskar att träna när vi gör det, men är samtidigt lika glad bara han får vara med familjen. Maria

Veckans Sötnosar v 15

Fortsätt skicka in bilder på era sötnosar – vi får aldrig nog. Din hund har dessutom chansen att bli månadens sötnos på tidningen Härliga Hunds omslag.

Skicka ett mail med en högupplöst bild, lite fakta om hunden och namn och adress till dig till red@harligahund.se

Glöm inte att märka mailet Sötnos!

Bosse kopia
Det här är dvärgschnauzern Bosse på snart 9 månader. En väldigt social hund som är nyfiken på allt. Tennisbollar är en av favoriterna, men bäst är gosedjuret Giraffen. Från att han lärde sig att hoppa upp i soffan så har det blivit favoritplatsen. I vardagsrummet kan han även skymta vägen utanför och grannarna som han måste voffa på. Tycker om alla men framförallt barn, de är ju lika busiga som Bosse.
Han är dalmas i grunden men fick flytta till Jämtland och mig, hans matte.
Massa nospussar från Bosse och matte Linnea!

 

Briza

Här är vår berner sennen-tjej Briza, 9 månader. Briza är busig och har glimten i ögat men hon är också lugn, mysig och otroligt kramsjuk. Hon älskar snö, skog och natur. Briza är hela familjens älskling.
Pernilla Lindberg

 

image1 kopia

Här är han, mitt lilla hjärta! Han heter Hugo och är snart 9 månader. Han är en shetlands sheepdog. Hugo kom till oss i oktober och har sen dess sett till att hans matte mår mycket bättre, han har fått mattes stress och spänningshuvudvärk att nästan försvinna helt. Han är helt enkelt mitt lyckopiller.
Karin

 

Max kopia

”Here’s looking at you, kid” Det här är Max. Vår härliga golden på sex månader. En stilig kille som älskar strumpor, bus och mat. Max bor i Höglandet i Småland tillsammans Matte Angela och husse Kristoffer.
Kristoffer och Angela Skog

 

Sol kopia

Det här är Sol, en 7-årig landsser-tik som kom till mig för nästan exakt ett år sedan. Just här är hon, faktiskt, helt nyklippt inför badsäsongen för att undika fukteksem – hon badar extremt mycket, om hon bara får chansen …
Hon älskar sina snuttefiltar som hon ligger med i munnen och kramar med tassarna, framför allt när hon är nöjd och lycklig.
Ewa-Marie Hörndahl

 

Yammie kopia

”Jag heter Yammie och är en golden retriver på 4 år. En härlig vinterdag på stranden med matte är det bästa som finns!”
Karin Swärd

 

Olle kopia

”Jag är en riktig sötnos, tycker både min matte och jag själv. Jag heter Olle och är en bichon havanais och fyllde sju månader den 30 mars. Jag vägde bara 1,5 kg när jag kom till min matte i höstas, nu är jag stor kille och väger lite mer än 5 kg. Matte och jag går på valpkurs, det är bara matte och jag på kursen så det blir ganska intensivt och jag blir lite trött. Nu övar vi på att jag inte ska dra i koppel och att jag ska komma när matte ropar Olle.
Jag får mycket godis när vi övar koppel och matte säger Duktig Olle hela tiden. När jag får vara lös och matte ropar Hit Olle då är det alltid något som luktar så spännande som jag måste undersöka på marken.
När vi är ute och går står jag nästan inte ut om jag inte får hälsa på absolut alla hundar och alla människor vi möter. Matte tycker inte att jag behöver hälsa på alla, då står jag på två ben och drar väldigt i kopplet och så morrar jag långt nerifrån magen. Jag är nästan som ett litet lejon.
Nu när jag är nästan sju månader kissar jag nästan aldrig inne, bara någon gång i veckan. Min första matte, som jag bodde hos när jag var med min mamma och mina syskon, säger att vi havanaiser tar lite god tid på oss att bli rumsrena. Min matte blir aldrig arg när hon hittar en pöl inne, oftast på en av mina filtar.
Jag har flera hundkompisar. I förra veckan hade jag en flickkompis som hälsade på. Hon längtade nog hem för hon stod mest vid ytterdörren. Jag skuttade runt och försökte få henne att leka med mig, till slut ville hon äntligen det. Livet är kul!
Fast nästa vecka blir det inte så kul för då ska jag nog dra ut en kindtand som inte vill trilla ut. Jag har haft lite besvär med att få nya tänder och det gör ont när jag tuggar, men det blir nog bättre.
Jag tycker om att åka bil, det är kul att följa med matte. Ibland åker vi till något ställe och går långt och då är det så mycket med nya spännande lukter så jag måste stanna ofta och sprätta och skvätta.
Nu tycker inte matte att jag behöver berätta mer om mig själv, fast det finns mycket mer att berätta, så jag får sluta här. Snart dags för sena kvällspromenaden, jag brukar vara ganska trött då.”
Hälsningar från Olles matte, Maria Nisses Sörman

Här hittar du förra veckans Sötnosar!

 

Pst! Följ oss på Facebook! Så missar du inget.

Du prenumererar väl på Härliga Hund? Annars är det snabbt gjort med ett klick här!

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Hundars välfärd kan se väldigt olika ut

Våra experter

Kan jag smitta hunden med min förkylning?

Tävla och vinn

Vill du bli en stjärna på rallylydnad?