33 miljoner har sett filmen om svenske Michael

33 miljoner har sett filmen om svenske Michael

Newsner Djur publicerade klippet som visar Michael Baines dagliga rutin där han matar över 80 gatuhundar förra veckan på Facebook. Filmen väckte snabbt starka reaktioner och har över 2 miljoner visningar och 187 000 interaktioner i Sverige.

– Det är fantastiskt att vi kan skapa ett så starkt engagemang för en god sak. Vår djurpublik brukar vara pigga på att dela och kommentera men vi har aldrig sett en sådan här respons tidigare det visar verkligen på kraften i rörlig bild har i sociala medier just nu, säger Anna Bouvin, redaktör och chef på Newnser Djur.

Filmen har översatts till sju språk och den engelska versionen har över 25 miljoner visningar och 2 miljoner interaktioner, helt organiskt. Och nyheten har plockats upp av flera andra medier, bland annat världens största djursajt – The Dodo.

Michael själv är tagen av reaktionerna.

– Det är helt galet! Jag får hundratals meddelanden dygnet runt och vänförfrågningar från hela världen.

– Jag har fått över 2400 personliga vänförfrågningar från hela världen. Och en uppsjö av meddelanden, vilket jag försökt svara alla. Till och med folk som vill hjälpa mig på plats. Och givetvis donationer, vilket är mycket välkommet.

Se filmen här: Mannen som räddar hundar


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Hundars välfärd kan se väldigt olika ut

Våra experter

Kan jag smitta hunden med min förkylning?

Tävla och vinn

Vill du bli en stjärna på rallylydnad?