Ta hand om din senior

Ta hand om din senior

Risken för vissa sjukdomar ökar med stigande ålder. Här är de 11 vanligaste hos den gamla hunden.
Vi går igenom symtomen, hur sjukdomarna kan förebyggas och vad du bör göra om hunden drabbas.

Börjar din hund komma till åren? Kanske har du redan märkt av de första ålderstecknen, som stelhet på morgonen eller att den hör lite sämre. Eller mer selektivt. En gammal hund kan med ålderns rätt göra lite som den vill. Och höra det den vill höra, som att matte prasslar med något lovande i köket, men förbli stendöv om husse tjoar att det är dags att klippa klorna.

Det naturliga åldrandet kan man inte komma ifrån. Men det finns också sjukdomar som oftare drabbar den äldre hunden.

Agria har listat de 11 vanligaste åkommorna som drabbar hundar som är 10 år och äldre. Här berättar Agrias egen veterinär Lotta Möller om hur du kan upptäcka sjukdomarna, vad du bör göra om hunden drabbas, men också hur du kan förebygga dem.

För även om hunden är gammal, ser illa, hör illa och helst vill vara i fred, så är det viktigt att fortsätta att hålla efter tänder, öron, tassar, ja, hela hunden. Och inte minst fortsätta att hålla hunden i trim, se till att den inte går upp i vikt och att den rör på sig, efter förmåga förstås.

11 krämpor som drabbar den gamla hunden >>>

Du prenumererar väl på Härliga Hund? Annars är det snabbt gjort med ett klick här!

 

 

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Hundars välfärd kan se väldigt olika ut

Våra experter

Kan jag smitta hunden med min förkylning?

Tävla och vinn

Vill du bli en stjärna på rallylydnad?