Agilitytips – plattunnel

Agilitytips – plattunnel

Klarar hunden att springa igenom en vanlig tunnel utan problem? Då kan du stärka dess självförtroende ytterligare med en lagom tuff utmaning: platt tunneln. Så här lär du din vovve att klara den!

Att övervinna själv och lyckas med något som först känns lite svårt och läskigt, det får både hundar och människor att växa.

För en hund som gärna pilar igenom en helt öppen lek- eller agilitytunnel kan det vara dags att göra det hela lite knepigare. I en platt- eller säcktunnel måste hunden själv ”plöja upp” tyget för att komma ut i andra änden.

Se till att tunneln ligger platt, rak och väl förankrad i marken. Låt en medhjälpare stå med hunden vid tunnelns öppning. Själv ställer du dig vid utgången med en belöning i näven. Håll upp tunneln helt och kalla på hunden. Fortsätt att locka och peppa tills hunden tagit sig igenom tunneln och belöna den rikligt. Gör detta några gånger.

Fortsätt sedan som i steg ett, men precis när hunden sticker ut huvudet genom utgången sänker du tunneln lite så att den åker över hundens rygg. Fortsätt att gradvis sänka tunneln allt tidigare under hundens framfart. Var noga med att läsa av hur hunden reagerar och gå absolut inte för fort fram.

Till sist ställer du dig själv bredvid hunden vid öppningen. Mana sedan på hunden och, när den springer in i tunneln, spring själv med på utsidan så att ni möts vid tunnelns slut. Belöna med klappar, godis och glad röst!

Kolla också in:

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Så blir du värdefull i hundens ögon

Våra experter

Det kan vara brottsligt att inte ha koll på flexikopplet

Tävla och vinn

Var med och tävla