hand i bajspåse

Det här är det sista en hundbajshög bör se!

”Shit happens …”

Spröda vårknoppar, inbjudande solstrålar, melodiskt kvitter och SKIT, mängder med stinkande, mögig SKIT!!! Vad i ”det som göms i snö dyker upp i tö” är supersvårt och obegripligt? INGENTING – är svaret på den frågan. Det är sanslöst enkelt. Bajs evaporerar inte vid nedfrysning under snötäcke. Det liksom fryser. Sedan töar det fram.

studiecirkel

Våren är den bajsigaste årstiden. Och tyvärr är det inte bara vi hundägare som märker av detta. Samtliga som vistas i tätort blir skitirriterade. En skosula full av någons husdjurs avföring befogar könsord. När ens Mini-me (läs avkomma) snubblar och reser sig med overallen impregnerad av fekalier, då pyser det rök ur öronen. Det är äckligt, ohygieniskt, hänsynslöst och oansvarigt.

Det stör mig att icke hundfolk eventuellt kan tycka illa om hundar av orsaker som inte hör dem till. Jag vill skriva ilskna plakat med stora bokstäver i gälla färger och demonstrera mot hundbajs som lämnas till sitt öde. Hundägarna som bidrar till detta riskerar ju att hämma hundars friheter. ”Rastning förbjuden”- skyltarna kommer tapetsera våra gator och små parker.

rastning förbjuden

”Våren är den bajsigaste årstiden.”

Okey, att glömma en påse kan hända alla. Och visst har jag felat och gått ifrån en hög en gång i mitt hundliv. Med ett slokörat ”jag glömde påse” som förklaring. Men inte igen. För är fickan tom på plast kan man kila in i en affär och be om en påse. Eller återvända senare med en egen liten svart och plocka upp. As simple as that!

Förståelse är min melodi när det kommer till hundar. Jag försöker anamma den på homo sapiens. Så till frågan varför. Varför plockas det inte upp? Och främst vintertid. Glömt påse, det kan åtgärdas. ”Orkar inte … Kan inte … Vill inte …” Nej, jag hittar inga rimliga ursäkter. För det är inte svårt eller jobbigt:

1)    Stoppa hand i påse

2)    Böj på ben, alternativt ryggen

3)    Greppa korvar, lyft upp

4)    Vänd påse över fynd och knyt

5)    Lägg i LATRIN (inte på marken där högen legat)

Jag landar i slutsatsen att vissa tror att snö är magisk, och förångar bajs. Okunskap måste ha ett finger med i spelet här. Det är dock vårt ansvar som hundägare att plocka upp. Av smittskyddsskäl, av respekt för vår omgivning – och för att våra hundar ska mötas av leenden och inte förhållna näsor och bistra miner.

Shit happens, just pick it up!

Peace out!

/Carro, Krutor och Koi


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Mutor och rädsla

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Vill du bli en stjärna på rallylydnad?