Hund fick avlivas efter olycka

En familj i Åby tvingades avliva sin hund efter att den fastnat i ett rör som lämnats kvar i trapphuset. Det pågår renovering i huset.

Under ett par veckors tid har det pågått renoveringsarbete i fastigheten och de boende har reagerat över att det har varit rörigt och smutsigt. Flera har klagat hos hyresvärden Hyresbostäder, berättar nt.se

Förra veckan när Camilla Bodelsson var på väg ner för trapporna tillsammans med den 6-åriga tiken Jane Fang så började någon borra i en vägg då de passerade ett våningsplan. Både hunden och Camilla Bodelsson blev rädda och hunden hoppade till. Då fastnade tiken i ett rör som låg i trappen med det vänstra bakbenet.

– Det var så trångt och det låg rör på bägge sidor. Allt hände så snabbt. Hon fastnade och blev jätterädd och ryckte hårt för att kunna ta sig loss. Då skadade hon benet, berättar Camilla Bodelsson.

– Jag är så ledsen, att deras slarv har gjort så att vi miste vår hund. Jag har tränat henne och jobbat så mycket med henne under åren, säger Camillas sambo Christian Husted.

Även brandinspektör Thomas Wennström från Räddningstjänsten har varit på plats.

– Det var rörigt. Rör, kartonger och grejer överallt.  […] Trappen är utvägen för den som bor där ifall något skulle hända och för oss är det vår väg in. Då får den inte vara blockerad, säger han.

Läs mer om det tragiska fallet hos nt.se


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Så blir du värdefull i hundens ögon

Våra experter

Det kan vara brottsligt att inte ha koll på flexikopplet

Tävla och vinn

Var med och tävla