Fransk hjärtmask ökar hos hund

Fransk hjärtmask ökar hos hund

Fler fall av fransk hjärtmask har rapporterats in till Jordbruksverket av landets veterinärer, skriver svenskjakt.se.

2015 rapporterades det in 11 fall av fransk hjärtmask hus hund. Det kan jämföras med fyra år 2014. Aldrig tidigare har det anmälts fler än fem fall av landets veterinärer. Det var 2013 och fallen var utspridda från Skåne upp till Västernorrland. Hittills i år har ett fall rapporterats från Skåne.

För att en hund ska bli infekterad måste den äta eller slicka på en snigel (eller eventuellt en groda eller padda) som varit i kontakt med infekterad räv- eller hundavföring. Inkubationstiden från smitta till symtom är sex–åtta veckor.

Läs mer om bland annat symptom på svenskjakt.se


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Så blir du värdefull i hundens ögon

Våra experter

Det kan vara brottsligt att inte ha koll på flexikopplet

Tävla och vinn

Var med och tävla