Kvinna med dvärgpinscher i knät

Milly och dvärgpinschern Gucci är bland stipendiaterna.

Hundägare får dela på 50 000

Hundstipendiet, försäkringsbolaget Svedeas stipendium för hundägare som vill utvecklas tillsammans med sina hundar, delas nu ut till 14 stipendiater som får dela på 50 000 kronor.

Milly Holmgren, och hunden Gucci, är en av de 14 stipendiaterna som får pengar från Hundstipendiet. Andra stipendiater är ett räddningsteam under utbildning och en 10-åring med agilitydrömmar.

– Resor, teater och bio, det har jag sett förr, så det kan jag leva utan. Nu är det den här lilla och jag. Det ska bli synnerligen stimulerande att gå en kurs och utvecklas tillsammans med min nya vän, säger Milly Holmgren. Hunden Gucci är en dvärgpinscher och det är Milly Holmgrens första hund.

– Det känns fantastiskt att kunna hjälpa till att göra vardagen roligare och enklare för både hundar och hundägare. Det har varit många rörande ansökningar och vi ser att det finns behov av och ett stort intresse för den här typen av stöd. Så för oss känns det självklart att fortsätta satsningen även nästa år, säger Odd Einar Bruem, chef för djurförsäkring på Svedea.

Fakta om Hundstipendiet:

Hundstipendiet inrättades av Svedea 2015 för att hjälpa hundägare att få bättre relationer med sina hundar. Intresset för stipendiet har varit mycket stort och det har kommit in närmare 400 ansökningar. Totalt delas 50 000 kronor ut, men en enskild person får som mest 10 000 kronor.

Ansökningsperioden för Hundstipendiet 2017 kommer att öppna i samband med Stockholms hundmässa. Mer information hittar du på svedea.se/hundstipendiet

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Så blir du värdefull i hundens ögon

Våra experter

Det kan vara brottsligt att inte ha koll på flexikopplet

Tävla och vinn

Var med och tävla