Borderterrier – lyckopiller och bästis i ett

Den följsamma borderterriern är en riktig kompis som hänger med dig oavsett om det gäller fullt ös eller en slapp dag i soffan.

Borderterrier – lyckopiller och bästis i ett

Modig och självständig. En borderterrier är full av bus och vill ha uppgifter tillsammans med dig. Har du en gång skaffat en borderterrier kan det lätt bli en till!

border2

Borderterriern kommer ursprungligen från Storbritannien. Rasen har använts till grytakt på räv. Därför kan rasen vara tuff och envis. Rasen härstammar från dalgångarna i Cheviotbergen, vid gränsen mellan Skottland och England, därav namnet borderterrier. (Border betyder gräns på engelska).

border3

Jaktlusten är stor, en hare eller en nygrävd håla i marken kan vara oemotståndliga lockelser. Vill du inte att hunden ska jaga, gäller det att träna mycket inkallning och att agera i tid, innan lockelsen blir för stor.

border4

Det här är inte en hund för dig som arbetar heltid och inte kan ha hunden med på jobbet. Ensamhet är det värsta en borderterrier vet.

border6

Agility och cirkuskonster passar perfekt. Den sex kilo lätta kroppen är i praktiken en vig, snabb och smidig muskelmaskin. Att hoppa flera gånger sin egen höjd är inga problem för en border. En borderterrier trivs med alla former av fysiska och mentala aktiviteter. Den är född ”allround” och fungerar kanon – så länge den har trygghet i flocken och uppgifter att sköta.

border5

Det är inte ovanligt att en förstagångsägare väljer att skaffa minst en till. Borderterrier älskar att leva i flock, en känsla som kan smitta av sig på människor.
I en barnfamilj passar borderterrier perfekt, så länge både hunden och barnen är rätt uppfostrade. Storleken gör den behändig. Det är ”mycket hund i liten förpackning”.

Här kan du köpa senaste numret av Härliga Hund.

Här hittar du fakta om några andra raser:

9 fakta om cavalier king charles spaniel

Koll på clumber spaniel

5 fakta om collie


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Så blir du värdefull i hundens ögon

Våra experter

Det kan vara brottsligt att inte ha koll på flexikopplet

Tävla och vinn

Var med och tävla