Hundexperter sprider felaktigheter på TV

Hundexperter sprider felaktigheter på TV

Hundexperter på bland annat SVT och TV4 påstår felaktigt att ryck i koppel inte kan skada din hund. Halsband är visst farligt för din hund – använd sele i stället, skriver hundpsykologen Anders Hallgren.

Hundprogram i tv är populära, men det stormar ibland kring råden som experterna ger. Både Cesar Millan, SVT Go’kvälls Barbro Börjesson och TV4:s Fredrik Steen använder ryck i koppel med stryphalsband som teknik. Men det finns risker med träningssättet, även om tv-experterna förnekar det eller inte verkar känna till det, skriver hundpsykolog Anders Hallgren i Expressen.

Han skriver vidare att när en hund drar hårt, eller om man själv drar eller rycker i kopplet, så påverkas nackkotorna, musklerna runt halsen och luftstrupen. Det här har varit föremål för forskning runtom i världen och i dag vet vi att halsband kan åstadkomma flera skador.

Läs hela artikeln i Expressen här!

 Anders Hallgren skriver också om ämnet på sin blogg.

Tips! Läs intervju med Anders Hallgren i Härliga Hund nr 4 som kommer i butik ??.

I samma nummer startar vi också en frågespalt där du kan få svar på dina hundfrågor både av hundpsykolog Anders Hallgren och veterinär Boel Sandros.

Mejla till fraga@harligahund.se och glöm inte att skriva ditt namn och din adress. Och var förstås noga med att beskriva din hund och ert problem.

Pst! Följ oss på Facebook! Så missar du inget.

Du prenumererar väl på Härliga Hund? Annars är det snabbt gjort med ett klick här!

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Så blir du värdefull i hundens ögon

Våra experter

Det kan vara brottsligt att inte ha koll på flexikopplet

Tävla och vinn

Var med och tävla