Cancersjuka Marika får betala för hundrastningen

Cancersjuka Marika Löbu-Navarro i Varberg måste själv betala för att hemtjänsten ska gå ut med hunden. Det är resultatet av en dom i kammarrätten.

Marika Löbu-Navarro, som vi har berättat om tidigare här, och här, har cancer i äggstockarna och inte lång tid kvar att leva. Hon är helt enkelt för sjuk för att gå ut med sin hund själv. Hon önskade att kommunen och hemtjänsten skulle hjälpa henne med det. Men kommunen satte sig emot och hänvisade till regelverket. En tidigare dom från förvaltningsdomstolen gav kommunen rätt.

Kammarrätten går nu på kommunens linje, fast bara när det gäller kostnaden för hundrastningen. För domstolen slår fast att i Marikas liv och på grund av hennes svåra sjukdom är hunden mycket viktig för henne, och att det handlar om skälig levnadsnivå.

Läs mer hos P4 Halland


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Så blir du värdefull i hundens ögon

Våra experter

Det kan vara brottsligt att inte ha koll på flexikopplet

Tävla och vinn

Var med och tävla