Hundägare larmar: Någon skadar våra hundar med flit

Trasiga glasflaskor gömda under snön ledde till att hunden Inez fick avlivas. En annan hund åt en hamburgare med nålar i. Nu larmar flera hundägare i Umeå om att deras hundar blivit förgiftade och skadade.

Maria Stjernfeldt Johanssons hund Inez skadade sig så allvarligt i benet att hon fick avlivas, bara elva månader gammal. Maria hittade senare avslagna glasflaskor, som var uppställda under snön, på platsen där skadan skedde.

– Inez hade ett stort hål i benet och fick opereras. Veterinären tyckte att det såg ut som glas. Några dagar senare åkte jag och kollade, och såg tre glasflaskor uppställda i snön. Läs mer på www.sverigesradio.se


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Så blir du värdefull i hundens ögon

Våra experter

Det kan vara brottsligt att inte ha koll på flexikopplet

Tävla och vinn

Var med och tävla