Nya forskningspengar för friskare tikar

Nya forskningspengar för friskare tikar

Nu delar Agrias och SKKs forskningsfond ut 5 MSEK till totalt 24 forskningsprojekt med fokus på hundens hälsa och välmående. Majoriteten av de 19 nya projekten hör hemma på SLU, fyra i Norge och två i Danmark.

– Knappt hälften av årets ansökningar beviljades, och det är glädjande att se hur många högkvalitativa projekt som bedrivs i Norden. Majoriteten av de nya projekten har valts utifrån att vi prioriterar djurens fysiska och mentala hälsa, säger Pekka Olson, chef för veterinära strategier på Agria Djurförsäkring.

Bland de nya projekten är det främst hundforskning som beviljats medel och fem av dem sätter tikarnas vanligaste diagnoser i fokus. Det handlar exempelvis om gentest för livmoderinflammation, behandlingsmetoder vid juvertumörer men också att ta fram en bra metod som möjliggör en tidig diagnos av dräktighet. Läs mer på www.agria.se

Sugen på att läsa mer? Här kan du köpa lösnummer av Härliga Hund.

Här hittar du fler hundnyheter.


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Så blir du värdefull i hundens ögon

Våra experter

Det kan vara brottsligt att inte ha koll på flexikopplet

Tävla och vinn

Var med och tävla