hundens och kattens dagböcker - med rätt olika innehåll

Hundens dagbok & Kattens dagbok

Tro det eller ej, men vi har lyckats komma över något så ovanligt som två dagböcker som sägs tillhöra en hund respektive en katt, som bor hos samma människofamilj. Man kan, milt sagt, påstå att de har lite olika syn på saker och ting.

hund med penna

HUNDENS DAGBOK:

8:00 – Frukost! Hundmat! Det bästa jag vet!

9:30 – Åka bil! Det bästa jag vet!

9:40 – Promenad i parken! Det bästa jag vet!

10:30 – Kli på magen och massa gos! Det bästa jag vet!

12:00 – Godis! Det bästa jag vet!

13:00 – Leka på gården! Det bästa jag vet!

15:00 – Vifta på svansen! Det bästa jag vet!

17:00 – Middag! Det bästa jag vet!

19:00 – Leka med bollen! Det bästa jag vet!

20:00 – Wow! Kolla på tv med människorna! Det bästa jag vet!

23:00 – Sova i sängen! Det bästa jag vet!

Ses i morgon!

/Hund

kattens dagbok

KATTENS DAGBOK:

Mina fångvaktare retar mig med bisarra små dinglande objekt. De dinerar flådigt på färskt kött, medan jag och de andra fångarna får en grötaktig röra eller någon sorts torra klumpar.  Trots att jag visar mitt förakt för dessa portioner måste jag ju onekligen få i mig föda för att upprätthålla min styrka.

Det enda som håller mig vid liv är min dröm om att fly. I ett försök att äckla dem kräktes jag återigen på mattan. I dag dekapiterade jag en mus och släppte dess huvudlösa kropp vid deras fötter. Jag hoppades att detta skulle ingjuta skräck i deras hjärtan, eftersom det tydligt demonstrerar vad jag är kapabel till. De kom dock endast med nedsättande kommentarer om ”vilken duktig liten jägare” jag är. Svin.

De hade någon form av sammankomst för sina medbrottslingar i kväll. Jag fick sitta isolerad hela kvällen. Jag kunde dock höra ljuden och känna doften av maten. Jag överhörde även att min isolering berodde på kraften av ”allergi”. Jag måste lära mig vad detta innebär och använda det till min fördel.

I dag lyckades jag nästan mörda en av mina plågare genom att sno runt hans fötter medan han gick. Jag måste testa detta igen i morgon, men högst upp i trappen.

Jag är övertygad om att de andra fångarna här är förlorare och tjallare. Hunden får speciella privilegier. Han släpps fri på regelbunden basis, men verkar mer än villig att återvända. Han är uppenbarligen retarderad. Fågeln måste vara en tjallare. Jag ser honom kommunicera med vakterna regelbundet. Jag är säker på att han rapporterar allt jag gör. Mina fångvaktare har ordnat med skyddat boende för honom i en upphöjd cell, så han sitter säkert. Just nu åtminstone …

Ses kanske i morgon, om jag inte lyckats fly

//Katt

Källa: Tickld

Lite mer om hundar och katter kan du hitta här:

Mer om katt & hund

Kattkompis och hundkompis


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Så blir du värdefull i hundens ögon

Våra experter

Det kan vara brottsligt att inte ha koll på flexikopplet

Tävla och vinn

Var med och tävla